Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Läkare slogs för sitt liv på vårdcentralen

Efter att 20-åringens flickvän varit på vårdcentralen i Växjö kom han dit och slog ned läkaren. Foto: Google
20-åringen misstänks nu för grov misshandel men är försatt på fri fot. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Attacken på en läkare inne på vårdcentral i Växjö var betydligt allvarligare än vad som tidigare framkommit.

– Det var en regelrätt misshandel. Undersköterskan räddade läkarens liv genom sitt ingripande, säger verksamhetschef Annica Gavaller till Smålandsposten.

Läkaren anfölls av en 20-åring som upplevde att hans flickvän blivit kränkt.

Hon berättar för tidningen att 20-åringen först hade pratat med henne när han kom till vårdcentralen den 5 april. Hon uppfattade honom då som lugn och sansad. Han uppgav då för Annica Gavaller att flickvännen varit där tidigare och efter mötet med en läkare ska hon enligt 20-åringen ha känt sig kränkt.

– Det var inga problem, jag trodde vi var överens om att jag skulle ringa flickvännen och han skulle gå hem. Men det gjorde han inte, utan tog ett minst sagt otippat beslut, säger Annica Gavaller till Smålandsposten.

Drog upp tröjan

Hon uppger för tidningen att det som fick 20-åringen att reagera ska ha varit att läkaren sagt till kvinnan ”vad stor du var” efter att han dragit upp hennes tröja.

20-åringen sökte efter samtalet med Annica Gavaller själv upp läkaren och gick på dennes rum och stängde dörren. Där ska han sedan ha gett läkaren ett kraftigt knytnävsslag. Efter att läkaren lyckats få ut 20-åringen ur rummet fortsatte misshandeln. En undersköterska ingrep och det ingripandet ska enligt Gavaller ha räddat läkarens liv.

20-åringen greps kort efteråt av polis och är numera misstänkt för grov misshandel.

Vårdcentralen har efter misshandeln haft samtal med personalen. Läkaren blev så svårt skadad att han ska ha fått en fraktur och blivit sydd i både näsa och mun.