Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läkare blev rasande – körde in i barnvagn

Läkaren åtalas, misstänkt för misshandel och grov vårdslöshet i trafik. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Läkaren tappade kontrollen - och körde in i sin exfrus barnvagn. Foto: Polisen

Den manliga läkaren blev rasande på sin exfru, körde upp på trottoaren och rakt in i hennes barnvagn. 

Kvar i bilen satt en ung pojke - men barnvagnen var tom. 

Nu riskerar mannen ett längre fängelsestraff, förutom grov vårdslöshet i trafik misstänks han även för att ha slagit sin tidigare fru vid flera olika tillfällen.

Såväl mannen som kvinnan är läkare och träffades utomlands för mer än tio år sedan under tiden de studerade. Efter studierna flyttade de till Sverige för att arbeta, de bosatte sig gemensamt i Skåne, gifte sig och fick flera barn ihop. 

Förra året begärde de skilsmässa och separerade. 

I maj träffades de utanför kvinnans nya bostad. En diskussion uppstod - och mannen blev rasande. Han har i förhör förklarat att han blev så provocerad att han till sist inte längre kunde kontrollera sig själv. Innan han körde upp på trottoaren och rakt in i barnvagnen tog han sin hyrbil och körde ett varv runt kvarteret.

Kvinnan lyckades fånga händelseförloppet på film. En film som har blivit transkriberad i polisens förundersökning. 

– Så där, ha det så trevligt, hörs mannen säga efter att han kört in i barnvagnen. 

Skador på benen

I förhör har kvinnan berättat att hon drabbades av skador på sina ben eftersom hon fick barnvagnen på sig. Ett av hennes ben svullnade upp så pass mycket att hon på egen hand ordnade remiss till röntgen.

Hon fick även lindrigare skador på en hand och en fot. 

Men hon var aldrig rädd för att hennes tidigare man skulle köra på henne, säger hon i förhör. Hon förstod att han siktade mot den tomma barnvagnen. 

Misstänks för misshandel 

Förutom grov vårdslöshet i trafik misstänks den manliga läkaren också för tre olika fall av misshandel - samtliga mot sin tidigare fru. Ett av dem gäller händelsen i maj då han körde in i barnvagnen. 

Han nekar till samtliga brott, men han medger att det var han som satt bakom ratten och körde in i barnvagnen förra året.