Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lågstadielev hotade andra barn med yxa

Efter ett bråk lämnade lågstadieeleven fritidshemmet och kom sedan tillbaka med en yxa.

Eleven kunde avväpnas av personalen, men enligt skolans rektor är det inte första gången eleven kommit till fritids med en yxa.

– Det var en mycket allvarlig situation, säger utbildningschef Lars Ericsson till BLT Sydöstran.

Bråket på ett fritidshem i Sölvesborg urartade under måndagen.

Enligt uppgifter till BLT Sydöstran ska grälet ha börjat vid eftermiddagsfikat i samband med att någon spillde ut ett glas mjölk.

Den uppretade eleven ska då ha gått hem och hämtat en yxa. När eleven kom tillbaka kunde personalen avväpna barnet, men bråket ska sedan ha fortsatt inomhus.

Enligt tidningen låste den hotade eleven in sig på toaletten samtidigt som den tidigare yxbeväpnade eleven stod utanför och slog på dörren med en käpp.

"Inte hotfull"

Skolans rektor bekräftar för BLT Sydöstran att händelsen har inträffat. Hon säger också att det inte är första gången som eleven har tagit med sig en yxa till skolan. Även tidigare i år ska eleven ha gått hem och hämtat tillhygget.

– Stämningen i samband med händelsen i januari var inte hotfull, säger rektorn till BLT Sydöstran.

Då fattade skolan beslutet att inte kalla in extrapersonal.

– Vi valde att inte sätta in en extra resurs utan valde att i stället ha mer uppsikt över honom. Vi har tagit fram en handlingsplan för att undvika att liknande situationer uppstår, säger rektorn till tidningen.

Extraresurser

Efter måndagens incident har extraresurser kallats in. Enligt rektorn har eleven fått en egen resursperson som kommer att finnas till hands ett bra tag framöver.

Samtidigt medger hon att det finns föräldrar som fortfarande håller sina barn hemma från fritids efter händelsen.

Efter sportlovet kommer rektorn kalla till ett möte med elever och föräldrarna för att informera om måndagens incident, enligt BLT Sydöstran.