Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lågstadieklass stängs – flera sjuka efter lovet

Anders Grundberg, utbildningschef i Vellinge kommun..
Foto: Pressbild
Tredjeklassare i Skanör har skickats hem.
Foto: Thomas Karlsson/DN/TT / TT NYHETSBYRÅN / DN

Skånes högstadie- och gymnasieskolor har distansundervisning den första veckan efter sportlovet. 

Nu har även en tredjeklass i Skanör stängts ner efter rekommendation av smittskyddsläkare.

– Det fanns två bekräftade fall och en stor frånvaro med symptom i klassen, säger Anders Grundberg, utbildningschef i Vellinge.  

En tredjeklass på lågstadiet i Skanörs skola har stängts ner efter bekräftad smittspridning. Anders Grundberg, utbildningschef i Vellinge, säger att det hittills rör sig om två bekräftade fall men också en hög frånvaro av elever som har symtom efter sportlovet.

Barnen kommer få vara hemma resterande delen av veckan för att förhindra en större smittspridning. 

– Smittskydd Skåne har rekommenderat eleverna i årskurs tre att vara hemma resten av veckan. Vi har kontaktat smittskydd och de har fått avgöra vad som är lämpligast, säger Anders Grundberg, utbildningschef i Vellinge.  

– Det känns fruktansvärt tråkigt, det är det varje gång vi ska övergå till distans. Det drabbar eleverna, framför allt när det blir en viss rycklighet. Det är ingenting som någon vill ha men vi följer smittskydd och gör så gott vi kan. 

I dagsläget finns det dock inget som talar för klustersmitta och större utbrott i andra klassen på Skanörs skola, enligt Anders Grundberg. 

FLER NYHETER: Tre saker att se upp med i mutationerna

Tre saker att se upp med i mutationerna

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!