Läget i tågtrafiken efter nattens storm

Publicerad

Nattens storm var skonsam mot tågtrafiken. 

Men trots det är flera avgångar fortsatt inställda. 

– Vi ställde in ett antal redan i går kväll som fortsatt är inställda, säger Magnus Sigfors på Skånetrafiken.

Tågtrafiken Ystad - Malmö och Helsingborg - Teckomatorp ställdes under onsdagseftermiddagen in på grund av SMHI:s stormvarning. Samtliga tåg som ställdes in var Pågatåg.

Redan då var prognosen att de skulle vara avstängda fram till torsdag eftermiddag. 

Ingenting har förändrats, vilket innebär att de Pågatåg som går från Helsingborg till Ystad är helt inställda.  Skånetrafiken har ersatt tågtrafiken till Ystad med ersättningsbussar. Sträckan Helsingborg-Eslöv ersätts också av buss. 

Sträckan Helsingborg-Malmö trafikeras av Öresundståg. 

– Ingenting har hänt under natten som gör att det skulle vara förseningar. Jag har inte hört att det ska vara andra förseningar, men det är inget som är kopplat till stormen, säger Magnus Sigfors. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag