Explosion i trapphus under natten

Publicerad
Uppdaterad

 

En dörr sprängdes sönder och två fönster krossades i en explosion under natten.

Ingen skadade sig i samband med detonationen.

– Det var en kraftig detonation, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral. 

Larmet om explosionen i Koppargården i nordöstra Landskrona inkom vid 01.09 under natten till lördagen. Två polispatruller som kallades till platsen kunde konstatera att två lägenhetsdörrar skadats och att trapphuset var rökfyllt. .

Enligt polisen ska ett okänt antal personer ha befunnit sig i båda lägenheterna. De ska inte ha hört eller sett något misstänkt förrän det smällde.

– Inga personer har skadats, de är möjligen lite chockade, säger Tommy Bengtsson, vakthavande befäl vid polisen i Region syd.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt

På lördagsmorgonen konstaterades en dörr söndersprängd och två rutor krossade. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse. 

Under natten framkom uppgifter om att det rörde sig om en så kallad banger som exploderade. Men vad det är som detonerat är under morgonen okänt.

Enligt initiala uppgifter skedde explosionen vid en lägenhetsdörr.

– Det står ingenting i anmälan om vad det är som har smällt. 

Marielle Theander Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag