Kraftig brand rasar i ladugård: "Hotar boningshus"

Publicerad

En kraftig brand rasar i en ladugård. 

Enligt larmet är det "lågor överallt".

– Det är en byggnad med vinkel till ett stall och ladugård som är förlorat, säger Torbjörn Krokström, inre befäl vid räddningstjänsten Syd. 

Larmet om branden kom in till SOS klockan 13.49 under fredagen. 

Då ska det börjat brinna i en ladugård vid Marieholm som ligger utanför Eslöv i Skåne. Enligt larmet brinner det kraftigt och är "lågor överallt". Räddningstjänsten är på platser med enheter från Kävlinge, Svalöv, Löddeköpinge och Jägerso i Malmö. 

Byggnaden är helt övertänd och räddningstjänsten ser ingen möjlighet att rädda bygganden. Enligt inledande uppgifter fanns det en spridningsrisk. 

Nu kämpar räddningstjänsten med att begränsa branden till byggnaden där det brinner. 

– Det lägger vi alla resurser på. Men det är ingen som bodde i byggnaden. Sen är det flera hundra meter till nästa hus, säger Torbjörn Krokström.

Varken djur eller människor ska ha kommit till skada vid branden och räddningstjänsten lät ladan brinna ner till grunden.

En anmälan om mordbrand upprättas initialt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag