Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lade ut Peppar på Blocket – bestulna

En möjlig köpare träffade chihuahuavalpen Peppar - men i stället för att köpa valpen tog han den i famnen och sprang från platsen. Nu är familjen förkrossade.

Cecilia och George Nielsen lade ut annonsen om hundförsäljning på Blocket.

Under fredagen stämde de möte med en möjlig köpare av chihuahuavalpen Peppar.

Men under mötet tog köparen hunden i famnen, sprang igenom familjens villa i Lindeborg och försvann genom bakdörren.

Familjen är förkrossad.

– Vi känner oss kränkta, säger Cecilia.

Signalement på hundtjuven

■■Kille

■■ Cirka 170 centimeter lång

■■ Korthårig

■■ Skäggstubb

■■ Svart dunjacka

■■ Jeans med lite revor

Cecilia och George hade sex chihuahuavalpar till salu.

De var måna om att hundarna skulle få ett bra hem. När en flicka på fredagen ringde och frågade om hon fick komma och titta på valpen Peppar så trodde familjen att de hittat en lovande köpare.

– Men flickan ringde och berättade att hon hade fått problem med sin bil, hon sa att avgasröret hade gått sönder. Hon sade att hennes kille skulle komma och titta, berättar Cecilia.

Sprang i väg med hunden

En man dök i stället upp vid 15.30-tiden på fredagseftermiddagen. Cecilia träffade köparen i hemmet i Malmöstadsdelen Lindeborg.

– Han var trevlig och artig, tog i hand och tittade mig i ögonen, jag hade inga onda aningar alls, säger Cecilia innan hon berättar om det förfärliga.

– Han höll Peppar i famnen och frågade om han inte kunde få visa sin multisjuka dotter i bilen hunden. Jag sade att hon gärna fick komma in, men han insisterade på att gå ut. När jag vände mig om för att ta på mig jackan så sprang han i väg. Jag hann inte med.

Familjen är förkrossad

Tjuven sprang rakt igenom familjens genomgående lägenhet och ut genom bakdörren. På vägen ut passerade han parets yngsta dotter som inte förstod vad som höll på att hända.

– Vi känner oss förkrossade och kränkta. Jag sprang efter men han var försvunnen, det måste ha stått någon redo att köra i väg, säger Cecilia som är pessimistisk kring chanserna att återfå Peppar.

"Tror det var ett beställningsjobb"

– Jag tror att det var ett beställningsjobb. Någon hade sett Peppar på Blocket och sagt till mannen att de betalar si eller så mycket om han stal hunden åt dem.

Under fredagen kontaktade familjen polisen och startade även en Facebook-grupp i hopp om att hitta Peppar.

Räknar ni med att tjuven kommer att kontakta er i utpressningsförsök?

– Nej, men om han vill det så är det välkommet, säger Cecilia.