Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man lade kokain i styvdotterns mjölk

Den 14-åriga flickan märkte direkt att mjölken smakade konstigt. Hon hittade rester av tabletter på bottnen.Foto: SHUTTERSTOCK
Akrivbild. Den 37-årige styvpappan döms till tre månaders fängelse för misshandel efter försöket att droga flickan.Foto: HÅKAN LINDGREN
Lunds tingsrätt trodde inte alls på 37-åringens förklaring till det som hänt.Foto: TOMAS LEPRINCE

Sambon hade åkt i väg och den 37-årige mannen var ensam hemma med hennes 14-åriga dotter. Han bjöd på middag – men hon tyckte att mjölken smakade konstigt.

Den visade sig vara spetsad med narkotika. "Kurvan för kokain visade ett rejält utslag", enligt laboratorietest.

Nu döms mannen till tre månaders fängelse.

Mannen var sedan en kort tid sambo med en något äldre kvinna i Mellanskåne. I början av oktober åkte mamman bort över dagen och 37-åringen fick uppdraget att fixa middagen.

Han lagade maten och bad flickan komma och äta. På köksbänken stod ett stort glas mjölk till henne. Själv drack han rödvin.

Glaset var så fullt att 14-åringen kände sig tvungen att dricka lite av det på vägen in i vardagsrummet. Det smakade konstigt och hon trodde att han kanske hällt sprit i mjölken.

Flickan drack inget

Han skålade med henne till maten men hon hon drack inget. Efteråt tog hon med glaset ut i köket och hällde ut nästan allt.

På bottnen av glaset såg hon då något som liknade rester av krossade tabletter i gult och rosa. För att få hjälp ringde hon till sina syskon som flyttat hemifrån.

Båda syskonen och hennes biologiska pappa skyndade till för att stötta 14-åringen. Hon följde med pappan hem och har bott där sedan dess.

Rejält med kokain

Efter polisanmälan mot 37-åringen satt han häktad i en dryg månad men släpptes i samband med rättegången.

Analysen av de rester som flickan hittat i mjölkglaset visade att det inte hade varit frågan om någon liten mängd narkotika – "kurvan för kokain visade ett rejält utslag", enligt testet.

Själv nekar mannen bestämt till att han skulle ha försökt lura i 14-åringen narkotika. Han medger att han ibland använder kokain och hävdar att flickan tagit hans glas av misstag.

Men Lunds tingsrätt tror inte ett dugg på 37-åringens version av händelseförloppet.

Osannolik förklaring

"Hans teorier om hur kokain oavsiktligt skulle ha kunnat överföras till ett mjölkglas (är) enligt domstolens mening osannolika och inte rimliga", heter det i domen.

"Det är tillräckligt att konstatera att han avsiktligt gett henne ett ämne som var ägnat att skada henne."

Mannen döms för misshandel, och även för narkotikabrott och ringa narkotikabrott, till tre månaders fängelse.

Skånska Dagbladet var först med att uppmärksamma domen.