Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kycklingen i salladen var nästan helt rå

Helt rå. Kycklingköttet i salladen höll inte måttet. Analysprover visar att köttet var i det närmaste helt rått. Nu anmäls serveringen som levererade maten. Genrebild.
Foto: Ellinor Collin

Kycklingsalladen som företaget beställde av restaurangen i Landskrona höll inte måttet.

En kontroll visade att köttet var i det närmaste rått.

Nu har restaurangen polisanmälts, skriver Helsingborgs Dagblad.

Enligt tidningen beställde företaget 50 kycklingsallader av matrestaurangen i Landskrona, som vanligtvis inte sysslar med catering. Men maten visade sig vara allt annat än smaklig, kycklingköttet var inte genomstekt och miljöförvaltningen, dit företaget vände sig, konstaterade att kycklingen var närmast helt rå.

Analyser av maten visar dock ingen förekomst av farliga bakterier eller infektioner och ingen på företaget har heller blivit sjuk, såvitt känt. Men oron är utbredd.

Lång inkubationstid

– Folk har mått dåligt av ovissheten eftersom det är lång inkubationstid, säger miljöinspektören Maria Morand till HD.

Miljöförvaltningen har polisanmält det inträffade och hävdar att matserveringen har bedrivit sin verksamhet med oaktsamhet och därmed brutit mot livsmedelslagen.

Efter kontakt med miljöförvaltningen har serveringen ändrat sina rutiner men kommunen kommer att följa upp ärendet med en inspektion, skriver tidningen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!