Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinnor i kärleksbråk - överföll sambo på toa

SAMBOBRÅK. De två kvinnorna var kärlekspar, men kom inte överens i vardagslivet.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

De två kvinnorna var ett kärlekspar men kom inte överens i vardagslivet.

Vid minst sex tillfällen ska en av kvinnorna ha misshandlat och hotat sin sambo till livet.

Nu åtalas den aktuella kvinnan för grov fridskränkning vid Helsingborgs tingsrätt. Straffet för brottet är fängelse från nio månader upp till sex år. 

Kammaråklagare Linda Jeppsson Linderström räknar i sin stämningsansökan upp minst fem misshandelstillfällen och ett olaga hot som förekommit mellan kvinnorna i Helsingborg.

Det hela började under våren 2016 med att en av kvinnorna sparkade den andra kvinnan i ryggen. Medan kvinnan satt i soffan fick hon också ta emot flertalet slag mot sitt ansikte.

Vid ett senare tillfälle ska den nu åtalade kvinnan ha bitit sin sambo tre gånger i armen, vilket orsakade smärta och blåmärken.

Bet sambon

Ytterligare ett par dagar senare var det dags igen - då ska kvinnan, enligt åklagarens stämningsansökan, ha bitit sambon i handen, kastat ner henne på golvet och utdelat sparkar mot både magen och ryggen. 

Kvinnan ska även ha stampat på offrets revben och med sina fingrar tryckt mot offrets svanskota, vilket orsakat smärta.  

I oktober i år uppstod nästa misshandelstillfälle. Då ska den åtalade kvinnan ha överfallit sambon medan hon satt på toaletten och både dragit henne i håret och knipit henne på kroppen.

Misshandeln fortsatte enligt åklagaren med fler bitattacker och knytnävsslag mot ansiktet. Offret ska även ha blivit knäad i skrevet och utsatt för ytterligare misshandel.

Fick kontaktförbud

Efter den händelsen meddelades ett kontaktförbud för kvinnan, det vill säga hon skulle begå ett brott om hon medvetet fortsatte att hålla kontakt med sin före detta livskamrat.

Det hindrade dock inte den misstänkta kvinnan från att fortsätta sin misstänkta brottslighet mot ex-sambon.

Den 5 november i år ska offret på nytt ha utsatts för fysiskt våld genom att bland annat ta struptag runt kvinnans hals.

Den åtalade kvinnan hade vi samma tillfälle en kniv med sig som hölls framför offret. Kvinnan ska ha hotat sitt offer till livet med kniven. 

Sitter inlåst

Enligt åklagarens påståenden begick kvinnan hela tiden gärningarna med uppsåt. Kvinnan häktades slutligen den 8 november och har suttit inlåst sedan dess.

Kvinnan åtalas för grov kvinnofridskränkning. Den åtalade kvinnan förnekar i princip samtliga gärningar hon anklagas för.

Den misshandlade sambon åtalas samtidigt för dataintrång, efter misstanke om att hon olovligen tagit sig in på den misstänktas bankkonto genom att använda ett mobilt bank-id som fanns i den misstänktas telefon.  

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!