Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinnor anklagas för sexövergrepp

Asylboendet Tullebølle stängdes ned i slutet av oktober.Foto: http://www.asylcenterholmegaard.dk/

Två kvinnor, en 52-åring och en 35-åring, anklagas för sexuella övergrepp på sammanlagt sju flyktingpojkar.

De båda misstänkta arbetade som socialarbetare på ett asylboende i Danmark, och de båda nekar till anklagelserna, skriver Ekstrabladet.

Asylboendet Børnecenter Tullebølle, på den danska ön Langeland, stängdes för ett par veckor sedan ned, efter upprepade anklagelser om sexuella övergrepp och en allmän otrygghet.

Nu meddelar polisen att två kvinnor, som tidigare jobbade som socialarbetare på boendet, anklagas för sexövergrepp.

Polisanmäldes av kommunen

Den första av de två, en 52-årig kvinna, polisanmäldes av Langelands kommun redan i juni. Då handlade det om misstänkta övergrepp på tre av ungdomarna som bodde på Tullebølle. Polisens utredning har nu gjort att misstankarna mot kvinnan omfattar sexuella övergrepp mot ytterligare tre ungdomar som vistades på asylboendet.

Enligt polisens pressmeddelande, som citeras av Ekstrabladet, är de sex målsägande alla mellan 16 och 18 år gamla. Den 53-åriga kvinnan nekar till anklagelserna.

Den andra av de två anklagade kvinnorna, en 35-åring, nekar även hon. Hon polisanmäldes av kommunen i september, och i hennes fall gäller misstankarna övergrepp mot en 17-årig pojke.

I åtminstone ett av fallen ska det finnas filmsekvenser som bevis, rapporterar Ekstrabladet.

Upprepade kränkningar

Børnecenter Tullebølle har vid ett flertal tillfällen det senaste året varit i de danska mediernas fokus, innan kommunen i Langeland tidigare i höst tog beslutet att stänga ner boendet.

Bland annat har en tidigare medarbetare berättat för Ekstrabladet om hur de boende vid upprepade tillfällen kränktes av personal.

Förra veckan avskedade kommunen såväl asylboendets chef Sisi Eibye, som drifts- och logistikchefen Ulrik Pihl, har Fyens.dk tidigare rapporterat.

– Jag kan konstatera att det hade varit mycket svårt att fortsätta mitt arbete som chef när det uttryckts sådan misstro mot mitt arbete, kommenterade Pihl då i ett pressmeddelande.