Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinnans exsambo: ”Helt förkrossade”

Polisen larmades till centrala Alvesta strax efter klockan 13 i lördags.
Foto: CARL CARLERT/TT / CARL CARLERT TT NYHETSBYRÅN

I lördags skulle tonårsmamman träffa sin dotter som tagit bussen till Alvesta.

Istället dödades hon tidigt på eftermiddagen på öppen gata.

Under måndagen häktades en manlig bekant till kvinnan misstänkt för mord.

– Vi är helt förkrossade här, jag och min dotter, berättar kvinnans exsambo för Aftonbladet.

Kvinnans tonåriga dotter hade tagit bussen till Alvesta för att träffa sin mamma. Men de två möttes inte. Strax efter klockan 13 larmades polisen till centrala Alvesta där kvinnan, som är i 40-årsåldern, misshandlats till döds. 

En manlig bekant i 35-årsåldern har häktats för mordet.

– Vi träffade henne så sent som i onsdags. Då var vi och åt på restaurang tillsammans. Hon var så glad då, hon blev glad när jag berättade om att vi hade planer på att åka till Göteborg och gå på Liseberg, berättar exsambon för Aftonbladet.

Hörde på nyheterna

Enligt exsambon hade dottern i lördags åkt till Alvesta för att träffa sin mamma. När hon kom fram gick hon till sin mammas lägenhet bara för att upptäcka att hon inte var hemma, skriver Aftonbladet.

– Hon ringde mig då och sa att hon inte svarade på sin telefon. Samtidigt läste vi på nyheterna att en kvinna hade blivit mördad. Jag blev orolig och ordnade så att farmor och vänner till familjen körde och hämtade min dotter, säger exsambon till Aftonbladet.

Han och kvinnan levde tillsammans i sju år.

För Aftonbladet berättar exsambon att kvinnan tidigare jobbade som undersköterska på ett äldreboende i Alvesta

Under en tid har kvinnan kämpat mot psykisk ohälsa, men enligt exsambon mådde hon under den senaste tiden mycket bättre – hon hade börjat träna, börja hoppas på att kunna jobba igen och fått nya vänner. 

En av dessa var enligt exsambon den man som nu misstänks för att ha mördat henne.

Den misstänkte mannen häktades under måndagen på sannolika skäl misstänkt för mordet på kvinnan. Mannen har enligt vice chefsåklagare Lise-Lotte Norström erkänt att han utövat våld mot henne, men förnekar att han hade uppsåt att döda kvinnan.

HIT KAN DU VÄNDA DIG FÖR ATT FÅ HJÄLP

SOS Alarm

Är du utsatt för pågående våld eller ett akut hot ska du ringa 112. För polisärenden som inte är akuta ringer du 114 14.

Kvinnofridslinjen

Den nationella Kvinnofridslinjen ger dig som är utsatt eller har utsatts för våld och hot. Numret dit är 020-50 50 50.

Kvinnojourer

På Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, Roks, hemsida hittar du kontaktuppgifter till närmaste lokala jour. Unizon har även samlat 130 kvinnojourer, tjejjourer och andra stödorganisationer på sin hemsida.

Socialtjänsten

Många kommuners socialtjänster har ett journummer under kvällar och helger. Mer information finns på din kommuns hemsida.

Brottsofferjouren

Den som är utsatt för misshandel, olaga hot, sexualbrott och grov kvinnofridskränkning kan få hjälp av Brottsofferjouren. Det går att ringa dit på 116 006 eller mejla fraga@boj.se. Du kan också hitta en lokal jour på organisationens hemsida.

Rikskriscentrum

Män som behöver hjälp med sitt våldsamma och destruktiva beteende kan hitta lokala hjälporganisationer på Rikskriscentrums hemsida.

”Välj att sluta”

Personer som vill sluta utöva våld i nära relation kan kontakta telefonlinjen ”Välj att sluta” på 020 555 666.

Terrafem

Rikstäckande jourtelefon som kan erbjuda stöd på över 70 språk. Numret dit är 020- 52 10 10. 

På tre veckor har fem kvinnor mördats i Sverige. I flera av fallen är den misstänkte en man som kvinnorna hade en relation till.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!