Kvinnan som vann tio miljoner hittad

I dag skulle hon förnya sin Lotto och Jokerrad i den här spelbutiken i Malmö. Då fick den kvinnliga pensionären beskedet att hon vunnit tio miljoner kronor.
Foto: Svenska Spel

Det var en äldre kvinnlig pensionär i Malmö som vann tio miljoner på Joker. Svenska Spel har sökt efter henne. I dag tog letande slut.

Efter att i 15 år spelat samma rad på Joker och Lotto förändrades hennes liv.

– Har jag verkligen vunnit tio miljoner kronor? Det är helt ofattbart, var kvinnans första reaktion på vinstbeskedet uppger Svenska Spel.

Den 13 november blev den kvinnliga pensionärens lyckodag. Men hon förstod det inte då.

– Det tokigaste var att jag tittade på dragningen och tänkte att de som vann tio miljoner kronor på Joker skulle bli glada över den vinsten. Men inte tänkte jag att det skulle kunna vara en annan som vunnit. Nej, det blev som sagt en chock när det var dags att förnya spelet i butiken i dag, säger hon till Svenska Spel.

Och det var precis så det gick till när hon fick veta att den lyckliga vinnaren är hon själv. Kvinnan gick till spelbutiken för att ännu en gång spela samma rader på Lotto och Joker som hon alltid spelat. Då fick hon det omvälvande beskedet.

Har låg pension

Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel, hade efterlyst vinnaren och fick första samtalet med henne direkt från spelbutiken i Malmö. Hon var där för att återigen satsa 22 kronor.

– Tjohoo, jag mår jättebra! Jag är en glad pensionär, som nu är ännu gladare. Men det är som sagt helt ofattbart, berättade kvinnan för honom.

Kvinnan har också berättat att hennes pension inte är särskilt hög. Med vinsten på tio miljoner kronor har hon möjlighet att leva ett annat liv.

– Nu kan jag unna mig saker och upplevelser som bara gått att drömma om tidigare, säger hon till Svenska Spel.

Här är Sveriges största spelvinster

Sverigerekordet är 561 942 260 kronor.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!