Det var på en sportbar i Lund som kvinnan och den friade mannen ska ha träffats.
Det var på en sportbar i Lund som kvinnan och den friade mannen ska ha träffats.

Kvinnan skrek "nej" – man frias från våldtäkt

Publicerad

En utekväll övergick snabbt i skräck för kvinnan som enligt åklagaren våldtogs av en 27-årig man i Lund.

Men trots att mannen medger att kvinnan vid upprepade tillfällen sa att hon inte ville ha sex och enligt egna uppgifter skrek så mycket att hon svullnade upp i halsen anser tingsrätten att det inte är fråga om våldtäkt - och friar mannen.

– Jag uppfattade hennes nej som en del av det sexuella spelet, säger mannen i förhör enligt tidningen Metro.

Mannen och kvinnan har gemensamma bekanta och slog följe hem till mannen efter en utekväll på sportbaren Glorias i Lund. Där möttes de genom gemensamma bekanta.

De båda började kyssas och smeka varandra enligt domen, men när det var nära att övergå i sex ångrade kvinnan sig.

Enligt domen, som uppmärksammats i Skånskan och Metro började kvinnan skrika.

Då höll mannen för hennes mun och näsa så att hon inte kunde andas.

Därefter berättar kvinnan hur hon tvingades till såväl analt som oralt samlag när mannen höll fast henne och örfilade henne.

Trots hennes protester fortsatte mannen, och blev än mer våldsam enligt kvinnans berättelse i tingsrätten.

Mannen medger protester

Kvinnan berättar i förhör att mannen omöjligt kunnat missuppfatta hennes protester.

– Han verkade tycka om när jag protesterade och blev då mer aggressiv, säger kvinnan i förhör enligt Metro.

Mannens version av det hela är att hon mycket riktigt sa nej vid flera tillfällen - men att han trodde att det handlade om dominant sex.

– Hon stönade fram tunna och lätta nej. Sättet hon sa nej på nu var väldigt bekant för mig som en del av sexet, jag kände igen det från andra tjejer, säger han i förhör.

Enligt kvinnan sa hon nej flera gånger - och förklarade att det gjorde ont.

– Stackars liten, svarade mannen enligt domen.

Kvinnan svårt chockad

Kvinnan flydde från mannens lägenhet tidigt på söndagsmorgonen. Polismännen som tog hennes anmälan beskriver henne som så hysterisk och gråtande att hon inte gick att få kontakt med.

Kvinnan beskriver att hon i flera dagar efter övergreppet hade ont i underlivet och käken i flera dagar och hade svårt att gapa, förmodligen eftersom hon skrikit så mycket.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag