Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinnan anmälde överfallet – lades ner i brist på bevis

Här attackeras kvinnan till synes helt oprovocerat på öppen gata i Malmö. Filmen har spridits i sociala medier och polisen har upprättat en anmälan om misshandel.
Foto: Polisen
Foto: Skärmdump

Filmklippet där en man till synes helt oprovocerat slår ner en ung kvinna på en gata i Malmö har väckt avsky.

Händelsen utspelade sig för ett år sedan, men har de senaste veckorna fått stor spridning.

Den utsatta kvinnan gjorde redan för ett år sedan själv en polisanmälan, men utredningen lades då ner i brist på bevis, rapporterar SVT Skåne.

Ett några sekunder långt filmklipp på överfallet har de senaste veckorna fått stor spridning i sociala medier, även internationellt då brittiska Daily mail har uppmärksammat händelsen.

Efter att polisen i mitten av september kunde slå fast att det misstänkta överfallet skedde på Helsingborgsgatan i Malmö upprättade polisen själva en anmälan. 

Några dagar senare visades filmen i TV3:s Efterlyst vilket ledde till att polisen fick kontakt med en kvinna som man tror är den person som bli nedslagen på filmen.

Kvinnan har tilldelats ett målsägarbiträde.

Lades ner

Kvinnan är enligt uppgifter till Kvällsposten inte hemmahörande i Malmö.

Filmen kom till polisens kännedom i samband med en telefontömning kopplad till utredningen av ett annat brott. Enligt Kvällspostens uppgifter inträffade den misshandel som syns på filmen för över ett år sedan.

Den utsatta kvinnan ska redan då ha gjort en polisanmälan, men den lades ner i brist på bevis, rapporterar SVT Skåne.

– Hon anmälde händelsen när den skedde. Och då framkom inte så mycket i den utredningen så den blev nedlagd. Men den är återupptagen nu, säger förundersökningsledaren Hanna Hagberg till Sydsvenskan.

Mannen som misstänks slå ner kvinnan är identifierad. Misstankarna mot mannen är i det här stadiet svaga. Han är inte delgiven misstanke och har inte hörts av polis. 

Enligt Kvällspostens uppgifter har mannen dömts för brott under en lång följd av år i bland annat Malmö tingsrätt. Han ska enligt en dom från tidigare i år ha kopplats till grov organiserad brottslighet. 


Mer från Malmö:

Bränder och stenkastning – flera poliser skadade i kaoset.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!