Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Kvinnaböske" söker barn till nytt program

Hasse "Kvinnaböske" Andersson söker barn till ett nytt tv-program om odling.
Foto: Christian Örnberg
Hasse Andersson under melodifestivalen 2015.
Foto: Sven Lindwall

Är du 5-9 år och gillar att gräva i jorden och äta grönsaker?

Hasse "Kvinnaböske" Andersson gör comeback som programledare för ett helt nytt odlingsprogram riktat till barn, och nu söker han efter miniassistenter som vill hjälpa honom i trädgården.

– Det kommer bli ett fantastiskt kul program, säger Hasse.

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson har många strängar på sin lyra. Nyligen tilldelades han Kvällspostens Edvardpris för årets främsta svenska underhållare, och snart är han i full gång med inspelning en av ett sprillans nytt tv-program: "Hasses Trädgård”, i vilket Hasse själv kommer att vara programledare.

Nu efterlyser han nyfikna, lekfulla barn i åldern 5-9 år, som gillar att gräva i jorden, sjunga, prata och äta grönsaker. De blivande mini-assistenterna i Hasses Trädgård kommer bjudas både på morötter och svängig musik.

– Det är viktigt att vi får olika barn med olika förutsättningar. Det ska vara barn som tycker att det är kul och som vågar vara med.

Odling kryddad med musik

I Hasses Trädgård kommer barnen att få lära sig att odla och ta hand om naturen. Syftet är att slå ett slag för det som växer och gror och lära barn att vara rädda om naturen och allt levande.

Det var senast på 80-talet som Hasse hade ett eget tv-program – "Hasse och hans vänner". Då låg fokus på musiken, och nu gör han alltså programledarcomeback med tema trädgård.

Hasse lovar att odlingsmomenten kommer att kryddas med nyskriven och egenkomponerad musik, men några barnvisor är det inte tal om.

– Det kommer att bli moderna låtar som det svänger om. Jag kommer att göra musiken och min fru kommer att skriva texterna. Om vi odlar morötter så kanske vi sjunger en sång om morötter och vad man kan göra med morötter – vilket faktiskt är ganska mycket.

Hasse är själv ett fan av morötter. Morotskaka, morotsjuice och stuvade morötter brukar det bli.

Ingen trädgård behövs

Han är uppvuxen med trädgårdar, och minns att han som liten hade sin egen lilla odlingshörna där han brukade så rädisor och sätta vinbärsbuskar.

Men för att ha glädje av programmet krävs det inte att man har en egen trädgård.

– Man kan ju ha lite jordgubbsplantor i en kruka på balkongen, eller odla krasse och örter på fönsterbrädet. Det finns massor av barn som inte har en trädgård, men man behöver inte ha en trädgård för att odla, säger Hasse.

Programmet kommer att spelas in i sommar och sändas i SVT nästa år.


Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter för de senaste sydsvenska nyheterna!

Casting för barn till Hasses Trädgård

Sökes: Nyfikna, lekfulla barn som gillar att gräva i jorden, äta grönsaker och sjunga.

Ålder: 5-9 år

Inspelning: Skåne/Malmö

Casting: 2 april

Kontakta: lottamalmcasting@gmail.com