Hasse "Kvinnaböske" Andersson söker barn till ett nytt tv-program om odling. Foto: Christian ÖrnbergHasse "Kvinnaböske" Andersson söker barn till ett nytt tv-program om odling. Foto: Christian Örnberg
Hasse "Kvinnaböske" Andersson söker barn till ett nytt tv-program om odling. Foto: Christian Örnberg
Hasse Andersson under melodifestivalen 2015. Foto: Sven LindwallHasse Andersson under melodifestivalen 2015. Foto: Sven Lindwall
Hasse Andersson under melodifestivalen 2015. Foto: Sven Lindwall

"Kvinnaböske" söker barn till nytt program

Publicerad

Är du 5-9 år och gillar att gräva i jorden och äta grönsaker?

Hasse "Kvinnaböske" Andersson gör comeback som programledare för ett helt nytt odlingsprogram riktat till barn, och nu söker han efter miniassistenter som vill hjälpa honom i trädgården.

– Det kommer bli ett fantastiskt kul program, säger Hasse.

Hasse ”Kvinnaböske” Andersson har många strängar på sin lyra. Nyligen tilldelades han Kvällspostens Edvardpris för årets främsta svenska underhållare, och snart är han i full gång med inspelning en av ett sprillans nytt tv-program: "Hasses Trädgård”, i vilket Hasse själv kommer att vara programledare.

Nu efterlyser han nyfikna, lekfulla barn i åldern 5-9 år, som gillar att gräva i jorden, sjunga, prata och äta grönsaker. De blivande mini-assistenterna i Hasses Trädgård kommer bjudas både på morötter och svängig musik.

– Det är viktigt att vi får olika barn med olika förutsättningar. Det ska vara barn som tycker att det är kul och som vågar vara med.

Odling kryddad med musik

I Hasses Trädgård kommer barnen att få lära sig att odla och ta hand om naturen. Syftet är att slå ett slag för det som växer och gror och lära barn att vara rädda om naturen och allt levande.

Det var senast på 80-talet som Hasse hade ett eget tv-program – "Hasse och hans vänner". Då låg fokus på musiken, och nu gör han alltså programledarcomeback med tema trädgård.

Hasse lovar att odlingsmomenten kommer att kryddas med nyskriven och egenkomponerad musik, men några barnvisor är det inte tal om.

– Det kommer att bli moderna låtar som det svänger om. Jag kommer att göra musiken och min fru kommer att skriva texterna. Om vi odlar morötter så kanske vi sjunger en sång om morötter och vad man kan göra med morötter – vilket faktiskt är ganska mycket.

Hasse är själv ett fan av morötter. Morotskaka, morotsjuice och stuvade morötter brukar det bli.

Ingen trädgård behövs

Han är uppvuxen med trädgårdar, och minns att han som liten hade sin egen lilla odlingshörna där han brukade så rädisor och sätta vinbärsbuskar.

Men för att ha glädje av programmet krävs det inte att man har en egen trädgård.

– Man kan ju ha lite jordgubbsplantor i en kruka på balkongen, eller odla krasse och örter på fönsterbrädet. Det finns massor av barn som inte har en trädgård, men man behöver inte ha en trädgård för att odla, säger Hasse.

Programmet kommer att spelas in i sommar och sändas i SVT nästa år.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter för de senaste sydsvenska nyheterna!

Jenny Strindlöv

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag