Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Två unga män på cykel jagas efter våldtäkt i park

En förbipasserande såg kvinnan och skjutsade henne till sjukhuset. Foto: Google Maps/Expressen

En kvinna i 25-årsåldern har utsatts för ett sexualbrott i Kalmar – och har förts till sjukhus.

Nu utreder polisen våldtäkt, och efterlyser tips.

– Vi vill gärna ha kontakt med personer som befunnit sig i parken mellan 20 och 21. Det gäller både om man sett något, och om man inte sett något, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Två män jagas för det misstänkta brottet.

Vid 21-tiden på måndagen fick polisen larm om att en kvinna blivit utsatt för ett sexualbrott i ett parkområde strax öster om sjukhuset i Kalmar. 

Polisen har spärrat av platsen och under natten genomsökte tekniker området. Patruller med kriminalsökhundar sökte efter kroppsvätskor.

Huruvida det har gett något går polisen inte ut med.

– Vi säger aldrig om vi har hittat några spår i det här läget. Men vi har inga misstänkta så här långt, säger Robert Loeffel.

Polisen utreder våldtäkt i Kalmar

Polisen har nu inlett en förundersökning som rubriceras som våldtäkt.

– Men det kan ändras när vi hör kvinnan. Hon lades in på sjukhus för att stanna kvar över natten, sa Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen i region syd, strax efter händelsen.

Enligt honom var det en förbipasserande som såg kvinnan och skjutsade henne till sjukhuset. Kvinnan är lindrigt skadad rent fysiskt, och kraftigt chockad. En privatperson ska ha hjälpt henne att ta sig till sjukhuset.

Vill ha kontakt med hundägare

Enligt polisens misstankar är det två män i 15-20-årsåldern som jagas för brottet. De flydde från platsen.

– Det verkar som om de blev skrämda av något för de avbröt och försvann. De cyklade från platsen, säger Robert Loeffel, presstalesman för polisen i Region syd.

Än så länge finns enbart kvinnans beskrivning av de två efterspanade männen. Ingen annan har lämnat uppgifter om dem, och det finns inga övervakningsbilder.

– Målsägande uppger att det är två män som överfallit henne. De hade dessutom jackorna uppfällda och var svåra att se, säger Robert Loeffel.

Nu vädjar polisen om vittnesuppgifter. Särskilt är det en hundägare som polisen gärna vill ha kontakt med.

– Den var så liten att hon kunde bära den under armen. Vi vill gärna prata med den här kvinnan, säger Robert Loeffel till Barometern.

Han betonar att alla uppgifter är av intresse.

– Vi vill gärna ha kontakt med personer som befunnit sig i parken mellan 20 och 21. Det gäller både om man sett något, och om man inte sett något. Det hjälper oss att fastställa tidsspannet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!