Kvinnan körde rakt igenom ett plank och in på en kyrkogård. Foto: Jens ChristianKvinnan körde rakt igenom ett plank och in på en kyrkogård. Foto: Jens Christian
Kvinnan körde rakt igenom ett plank och in på en kyrkogård. Foto: Jens Christian
Bilens front blev skadad i olyckan. Foto: Jens ChristianBilens front blev skadad i olyckan. Foto: Jens Christian
Bilens front blev skadad i olyckan. Foto: Jens Christian

Äldre kvinna i trafikolycka – kraschade in på kyrkogård

Publicerad

En äldre kvinna är förd till sjukhus efter en singelolycka.

– Av okänd anledning har hon kört rakt igenom rondellen och sedan in i ett skjul, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Vid 16.28 larmades polisen om att det skett en trafikolycka på Snapphanevägen i Kristianstad.

En bil hade då kört rakt igenom en rondell och sedan kolliderat med ett plank och ett skjul och kört in på en kyrkogård.

– Det har nog inte skett i någon högre hastighet, säger Fredrik Bratt.

Polis, ambulans och räddningstjänst åkte till platsen.

Föraren, en kvinna i 80-årsåldern, har förts till sjukhus med ambulans.

– Hon ska ha varit vaken och talbar och inte allvarligt skadad, efter vad jag har uppfattat, säger Fredrik Bratt.

Skadeläget är ännu oklart.

Relaterade ämnen
Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag