Äldre kvinna tackade nej till skraplott – mannen som fick den vann 5 miljoner Foto: DANSKE SPILÄldre kvinna tackade nej till skraplott – mannen som fick den vann 5 miljoner Foto: DANSKE SPIL

Äldre kvinna tackade nej till skraplott – mannen som fick den vann 5 miljoner

 Foto: DANSKE SPIL
Mannen som köpte lotten och vann ska resa till Filippinerna och vidare genom Asien. Foto: Iakov KalininMannen som köpte lotten och vann ska resa till Filippinerna och vidare genom Asien. Foto: Iakov Kalinin
Mannen som köpte lotten och vann ska resa till Filippinerna och vidare genom Asien. Foto: Iakov Kalinin
Här köpte mannen lotten som var värd fem miljoner kronor. Foto: GOOGLE MAPSHär köpte mannen lotten som var värd fem miljoner kronor. Foto: GOOGLE MAPS
Här köpte mannen lotten som var värd fem miljoner kronor. Foto: GOOGLE MAPS

Kvinna tackade nej till lott – med miljonvinst

Publicerad

Snacka om nitlott.

När en äldre kvinna inte köpte skraplotten tog en man chansen – och vann 5 miljoner.

– Sedan dess har det varit svårt för vinnaren att få nattro, säger Danske Spil i ett pressmeddelande.

Ibland är livet orättvist. Fråga bara en äldre kvinna i Esbjerg som gjorde ett fem miljoner stort misstag.

Kioskförsäljaren i danska Esbjerg erbjöd först den äldre kvinnan att köpa en skraplott.

– Det var en kvinna som hade vunnit några småvinster från några mindre skraplotter. Jag frågar henne om hon inte ville köpa en stor Mega-Quick, men hon tackar nej, säger försäljaren till Ekstrabladet.

Och ibland är livet rättvist.

En kvart senare kom en man i 20-årsåldern in i kiosken, berättar försäljaren för Ekstrabladet:

– Jag frågar honom också om han ville ha några skraplotter, och han svarar ja, bara den är stor. Så jag tar den stora, vilket han tycker är bra, säger kioskförsäljaren.

Ska boka drömresan

Mannen skrapade lotten inne i butiken och kom sedan till kassadisken och sa att han hade vunnit 5 miljoner.

Att dra hem storvinsten var knappast något han förväntade sig.

– Han var helt röd i ansiktet. Vi kontrollerade och gav honom ett kvitto så att han kunde gå till banken, säger försäljaren till Ekstrabladet.

Mannen som tog alla miljoner kronor var chockad över att han vunnit megavinsten.

Spelbolaget Danske Spil säger i ett pressmeddelande att mannen haft svårt att koppla av efter vinsten:

– Men det är inte heller lätt när det plötsligt finns 5 miljoner mer att leka med och den länge förväntade drömresan äntligen kan bli verklighet. För vinnaren ska resan först och främst gå till Filippinerna på familjebesök och sedan vidare runt i resten av Asien, skriver man.

Och efter skrapvinsten har mannen råd att göra sin drömresa flera gånger om.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag