Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinna svårt skadad - fick syra i ansiktet

SOS-LARMET: "21.08. Brinner i trappa. Kläder och cykelhjälm i tre högar. Mycket rök." När räddningstjänsten kom fram hittades en kvinna i 60-årsåldern med svåra frätskador i ansiktet. Senare greps en 30-årig man misstänkt för mordförsök.
Foto: Patrick Persson

MALMÖ. En 60-årig kvinna fick frätande vätska kastad i ansiktet och fick svåra brännskador efter en våldsam attack i Malmö i natt.

En närstående till kvinnan har anhållits misstänkt för mordförsök.

En man i 30-årsåldern har gripits och anhållits misstänkt för mordförsök på en 60-årig kvinna i samband med en brand i södra Malmö. Mannen ska ha kastat frätande vätska i ansiktet på 60-åringen.

Polisen fick larm om händelsen strax efter klockan 21 på lördagskvällen, men inledningsvis handlade larmet om en brand i ett trapphus.

Det var först senare polisen fattade misstankar om att det i själva verket var ett mordförsök som låg bakom.

– På plats i trapphuset hittar man kläder som brinner, som släcks av en privatperson. Det framkommer sedan, men jag vet inte hur, att det är en kvinna som är utsatt för ett mordförsök. På något sätt kommer man fram till att de här händelserna hänger ihop, säger Cindy Schönström-Larsson på länskommunikationscentralen till TT.

Brand i klädhögar

När räddningstjänsten kom till trapphuset möttes de av rök och högar med kläder som hade brunnit.

- Samma person som ringde in larmet hade släckt branden själv när vi kom dit. Det hade brunnit i klädhögar, säger Martin Gertsson, inre befäl på Räddningstjänsten syd.

En teknisk undersökning av brottsplatsen planerades senare under natten eller morgonen, enligt polisen.

Var närstående

Den brännskadade kvinnan och mannen i 30-årsåldern var närstående. Enligt polisen ska kvinnan ha fått den frätande vätskan på sig i samband med branden men lyckats fly hem till sin bostad.

Kvinnan vårdas nu på sjukhus för allvarliga brännskador.

I nuläget rubricerar Malmö-polisen händelsen som mordförsök.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!