Kvinna stal kollegas avtackningspresent

Vasen stals från en arbetsplats i Helsingborg.
Foto: DANIEL SIDENBLADH
Kvinnan har åtalats för stöld.
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vasen var en avskedspresent till en kollega – men försvann från arbetsplatsen i Helsingborg.

Den misstänkta tjuven visade sig vara en kvinna i 65-årsåldern på samma arbete som ska ha lämnat tillbaka vasen i butik och fått pengarna tillbaka. Nu står hon åtalad för stöld.

– Jag har faktiskt gjort det, det är lite grann för att jag är häxjagad av dem, säger den misstänkte kvinnan i ett polisförhör. 

Det var någon gång mellan slutet på november och mitten på januari som en vas värd 549 kronor, som skulle vara en avtackningspresent till en kollega, försvann från en arbetsplats i Helsingborg.

– Vi hade en storstädning på jobbet, berättar kvinnan som köpte presenten i ett förhör med polisen.

Vasen stod inslagen i ett skåp på jobbet tillsammans med kvittot på presenten. På grund av pandemin tog det flera månader innan någon upptäckte att presenten var borta. 

– Jag åkte hem och fick en dålig magkänsla och lyckades då komma in på Cerveras hemsida, jag kunde då se att vasen var köpt i november och returnerad den 11 januari men det var inte av mig, säger hon i förhör.

Så här såg vasen ut som skulle blivit en present till kollegan.
Foto: PRODUKTBILD / PRODUKTBILD

”Var någon slags hämnd”

Efter upptäckten kontaktade kvinnan som inhandlat vasen Cervera-butiken där hon köpte den. 

– De är väldigt angelägna att hjälpa mig och mina kollegor, och vi lyckas få fram de 4 sista siffrorna på kortnumret och tidpunkten vasen är returnerad, berättar hon.

Det visar sig att personen som returnerat vasen var en tidigare anställd, som nu gått i pension. Kvinnan menar att hon var mobbad av sina kolleger och att det var därför hon tog den. 

– Jag lämnade tillbaka den till butiken – var något slags hämnd. Var bara en impuls, skulle skada mina kolleger. Där drog jag en nitlott, skada mig själv mest. säger den åtalade kvinnan. 

Kvinnan som köpte vasen kräver inte så mycket tillbaka nu i efterhand. 

– 549 kronor för vasen och gärna en ursäkt.

Den åtalade kvinnan i 65-årsåldern erkänner brottet men ångrar att hon gjort det och säger att hon kommer betala tillbaka.

– Då var jag så ledsen och arg och besviken men jag har ångrat mig. Jag ville inte vara någon tjuv. 

TV: Finsjöbranden: Carola samlar in mat och pengar till brandmännen

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!