Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna skadad vid knivöverfall i Växjö

Knivattacken skedde vid Teknikum i Växjö enligt Smålandsposten.Foto: Google Maps

Kvinnan i permobil var ute och rastade sin hund i centrala Växjö när en man plötsligt kom fram och frågade om en cigarett.

Men när kvinnan nekade honom överföll han henne i stället och knivskar henne.

– Hon fördes till sjukhuset, där man sydde ihop såret efter knivskärningen. Förutom skadan i armen är hon svårt chockad, säger David Grann, inre befäl vid polisen i Kalmar och Kronoberg län.

Knivattacken skedde i centrala Växjö natten mot måndag. Enligt Smålandsposten ska överfallet ha skett vid Teknikum i Växjö.

En kvinna i 35-årsåldern i permobil var ute och rastade sin hund när hon plötsligt överraskades av en okänd man.

– Mannen frågade efter cigaretter. När han fick ett nekande svar slog han kvinnan i ansiktet och drog sedan fram en kniv, säger David Grann till Kvällsposten.

Mannen försökte knivhugga kvinnan i ansiktet, men hon lyckades avvärja huggen.

– Hon blev knivhuggen i armen, eftersom hon skyddade sitt ansikte. Mannen ska ha hotat henne också, säger David Grann.

Flydde platsen

Gärningsmannen flydde sedan från platsen och kvinnan larmade polisen.

– Hon fördes till sjukhuset, där man sydde ihop såret efter knivskärningen. Förutom skadan i armen är hon svårt chockad, säger David Grann.

Under natten har polisen letat efter gärningsmannen och har även skrivit en anmälan. Händelsen rubriceras som grov misshandel och olaga hot.