Kvinnan blev påkörd av en buss vid Triangeln i Malmö på torsdagseftermiddagen. Foto: Mikael NilssonKvinnan blev påkörd av en buss vid Triangeln i Malmö på torsdagseftermiddagen. Foto: Mikael Nilsson
Kvinnan blev påkörd av en buss vid Triangeln i Malmö på torsdagseftermiddagen. Foto: Mikael Nilsson
Den skadade kvinnan fördes till sjukhus. Foto: JOHAN NILSSON/TTDen skadade kvinnan fördes till sjukhus. Foto: JOHAN NILSSON/TT
Den skadade kvinnan fördes till sjukhus. Foto: JOHAN NILSSON/TT

Kvinna skadad – blev påkörd av linjebuss

Publicerad

En buss har kolliderat med en fotgängare vid Triangeln i Malmö.

Kvinnan skadades lindrigt vid händelsen.

– Hon träffades av höger sidospegel på bussen, säger Gösta Wolter, pressinformatör på Nobina vars buss var inblandad.

Bussen krockade med en kvinnlig fotgängare i korsningen Klostergatan och Rådmansgatan i Malmö, nära köpcentret Triangeln.

Två ambulanser snabbt på plats och polisen uppger att kvinnan nu vårdas på universitetssjukhuset i Malmö. 

– Hon är lindrigt skadad, säger Anna-Lena Boive vid Region Skåne.

Låg på trottoaren

Larmet om olyckan kom klockan 14.47.

– Vi har en patrull på platsen, säger Calle Persson, kommunikatör vid polisen region syd, direkt efter händelsen.

Även räddningstjänsten ryckte ut.

– Det handlar om en påkörd person. När vi kom fram låg personen på trottoaren. Men det var snabbt två ambulanser på plats, säger Mats Streer. 

Nobina, som äger den inblandade bussen, jobbar aktivt med olyckan. Kvinnan ska ha fått ett slag när bussen passerade.

– Hon träffades av höger sidospegel på bussen, säger Gösta Wolter, pressinformatör på Nobina.

Utreds – två gånger

Första åtgärden var att larma ambulans för att kvinnan skulle kunna få snabb vård. Därefter har Nobina tagit hand om föraren som får debriefing av kamratstödjare i företaget. Föraren såg sannolikt hela olycksförloppet.

– Så kan det mycket väl vara. Men exakt vad som har hänt, det får utredningen visa. Vi kommer att göra en intern utredning samtidigt som polisen också utreder, säger Gösta Wolter vid Nobina.

Polisen bekräftar att en trafikutredning startats.

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag