Det var väl upplyst på Mobilias parkering i Malmö – ändå blev kvinnan rånad och våldtagen av en ung kille med kniv. Foto: CLAES CARLSON
Det var väl upplyst på Mobilias parkering i Malmö – ändå blev kvinnan rånad och våldtagen av en ung kille med kniv. Foto: CLAES CARLSON

Kvinna rånad och våldtagen vid köpcentrum: "Var rädd"

Publicerad

En kvinna i 40-årsåldern våldtogs och rånades på köpcentret Mobilias parkering i Malmö på onsdagskvällen. Gärningsmannen var en tonårskille som hotade henne med kniv.

– Jag var så rädd. Jag trodde aldrig jag skulle få se mina barn igen, berättar kvinnan.

Kvinnan som är gift och har barn bor på en ort utanför Malmö och hade varit inne i staden och handlat. På väg hem började lampan för spolarvätska lysa och hon stannade för att fylla på.

– Jag visste att jag hade en dunk i bagaget så jag svängde in på den här parkeringen mittemot Mobilia som var väl upplyst, berättar hon.

Klockan var runt 19.30 och köpcentret har öppet till 20 så det fanns fler bilar på p-platsen vid Per Albin Hanssons väg. Kvinnan hann bara precis öppna bagageluckan – sedan blev hon överfallen.

– Jag kände att någon drog i min jacka. Det var en man med svart mössa, svart jacka och jeans. Han öppnade mina byxor. Jag gjorde motstånd men han lyckades få upp dem.

Hotade med en stor kniv

Kvinnan beskriver mannens fortsatta beteende på ett sådant sätt att polisen inte tvekar att rubricera händelsen som våldtäkt.

– Jag skrek på hjälp men då la han handen över min mun. Han visade en stor kniv med säkert 30 centimeter långt blad och jag kunde bara tänka på mina barn, berättar offret.

– Så skrek han att han skulle ha pengar. Jag hade minutenkortet men det tog han inte. Han skar av mitt halsband och fick mina ringar... jag minns faktiskt inte om jag hade en eller två ringar på mig.

Rånaren var inte nöjd. Han slog kvinnan på halsen med sin knutna näve och hotade henne. Han hade hennes bilnummer och hon skulle akta sig för att säga något till polisen.

– Fast han sa inte "polisen". Han sa "Aina", jag skulle inte säga något till "Aina". Det var poliserna själva som förklarade det för mig sedan, att det är slang för polisen.

Försvann bakpå en moped

– Det kom fram en annan kille på moped och de sa något till varandra på ett språk jag inte kände igen. Sedan hoppade rånaren upp bakpå och så körde de i väg.

Kvinnan berättar att hon såg en man med ett litet barn gå förbi medan överfallet pågick.

Men hon vet inte om den mannen ens uppfattade vad som höll på att hända. Annars skulle han kunna vara ett viktigt vittne.

– Jag ringde till 112. Då var klockan 19.38, det kan jag se i telefonen. De körde mig till sjukhus och tog prover och topsade mig, och de tog en del av mina kläder, berättar kvinnan.

– Till sist fick jag åka taxi hem. Jag kom hem klockan 02 men har nästan inte kunnat sova alls. Jag skulle egentligen jobba men vet inte om jag orkar. De har sagt att jag ska få prata med en kurator.

Förundersökning har inletts

Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral i Region syd bekräftar att en polisutredning av händelsen på Mobilias parkering har inletts.

– Det är ett rån under knivhot. Vi rubricerar ärendet som grovt rån och våldtäkt, säger han.

– Gärningsmannen har slagit henne, knuffat henne och gjort handlingar som vi rubricerar som våldtäkt.

Det finns ingen gripen i ärendet.

 

 Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag