Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna påträffad död i bostad norr om Ystad

Foto: Dennis Meisner/TOPNEWS.SE
Foto: Dennis Meisner/TOPNEWS.SE
Foto: Dennis Meisner/TOPNEWS.SE

En död kvinna påträffades under lördagseftermiddagen i en bostad i en by norr om Ystad. Under hela lördagskvällen har polisens tekniker arbetat på platsen.

En förundersökning om mord har inletts.

– Vi har konstaterat att hon är bragd om livet, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson för polisen i södra Skåne till Kvällsposten.

Kvinnan, som är i 40-årsåldern, hittades död av en anhörig under lördagseftermiddagen.

En polispatrull larmades till den aktuella platsen vid 16-tiden och det stod genast klart att ett misstänkt grovt våldsbrott begåtts. Polisen inledde en förundersökning om mord vid 16-tiden.

– En kvinna är anträffad död. Vi har konstaterat att hon bragts om livet, säger Ewa-Gun Westford.

En stund efter att polis spärrat av platsen kom polisens tekniker dit. De bar speciella säkerhetsdräkter på sig under arbetet med att säkra bevis i huset. Flera vittnen såg också hur två personer leddes ut från den aktuella villafastigheten och kördes bort i två polisbilar. Polisens tekniska brottsplatsundersökning fortsatte under lördagskvällen.

Ingen misstänkt

– De kommer nog att packa ihop snart och återuppta arbetet i morgon.

Arbetet leds av Länskriminalpolisen, men även tillgänglig personal från Ystadspolisen har satts in i mordutredningen. Enligt Ewa-Gun Westford jobbar man nu i början brett för att kunna avgöra vilka spår i utredningen som är viktiga.

– Vi har hållit flera vittnesförhör, bland annat med anhöriga till kvinnan.

Enligt Ewa-Gun Westford finns det nära anhöriga till kvinnan som inte har kunnat höras än. Ingen misstänkt gärningsman är dock gripen.

– Nej, vi har i nuläget ingen formellt misstänkt.

Ingen ytterligare person uppges ha skadats i samband med det misstänkta mordet.