Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna orsakade olycka – skulle plocka upp katt

I förhör kan hon inte förklara hur hon tänkte. Foto: Polisen
Så här ser bilen ut efter kollisionen. Foto: Polisens förundersökning.

Den 30-åriga kvinnan stannade på Inre ringvägen för att plocka upp en död katt från vägbanan.

Då blev den stillastående bilen påkörd av en annan bilist – i 90 km/h.

Nu åtalas kvinnan för grov vårdslöshet i trafik.

Kvinnan beskriver det som att hon fick hjärnsläpp dagen i oktober förra året när hon stannade till på Inre ringvägen i Malmö.

En katt låg livlös på vägbanan och den 30-åriga kvinnan ville göra sitt yttersta för att ta den till djursjukhuset i Malmö. 

I polisförhör berättar om hur hon uppfattade djursjukhusets telefonist som otrevlig när hon ringde dit och att polisens växel var upptagen – trots flera försök.

Stannade i omkörningsfil

Då bestämde hon sig för att ta tag i det själv. Hon fick en låda av djursjukhuset i Malmö och körde mot Inre ringvägen där katten låg.

När hon lyckats lokalisera katten stannade hon till i omkörningsfilen för att gå ut och plocka upp den. 

I efterhand kan hon inte förklara sitt agerande.

– Jag tänkte inte, jag kan inte komma ihåg något mer än att det var fritt bakåt. Jag satte på varningsblinkersen, jag har ju uppenbarligen inte tänkt. Det kan vara så att jag fick någon form av tunnelseende, berättar hon i förhör.

En bil han parera och svänga ut till högerfilen – men bilen bakom lyckades inte. En manlig förare dundrade i 90 kilometer i timmen in i den stillastående bilens bak. 

Enligt föraren till bilen var varningsblinkersen inte i gång när han körde. Den bilden ger också en polispatrull. När de kom till platsen var inte varningstriangeln bakom bilen eller varningsblinkersen i gång. 

Kvinnan hävdar att bilen måste gått sönder i kollisionen.

Åtalas

Kvinnan som stannade till för att hjälpa den livlösa katten fördes till sjukhus för kontroll medan den manliga föraren skadades lindrigt.

Flera gånger under förhöret berättar kvinnan att hon inte tänkte på vad hon gjorde. Hon säger att hon var stressad just den dagen och att det kan ha spelat in. 

Nu har hon åtalats för grov vårdslöshet i trafik alternativt vårdslöshet i trafik. Kvinnan erkänner brott, men vet inte hur hon ska lyckas betala försäkringsbolagets ersättningskrav på drygt 50 000 kronor. 

 

Få senaste nyheterna i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.