Kvinna misstänks för mord efter explosion

Den drygt 50-årige familjefadern hittades i sitt förråd på tomten och stora räddningsinsatser skickades till platsen.
Foto: Andreas Holm
Mannen var avliden när manskapet anlände och senare uppstod misstankarna om att han fallit offer för ett brott.
Foto: Andreas Holm
Nu kan Kvällsposten avslöja att det är en kvinna som sitter anhållen.
Foto: Andreas Holm
Brottsrubriceringarna är mord, alternativt dråp och alternativt vållande till annans död.
Foto: Andreas Holm

Kvällsposten kan avslöja att det är en kvinna som anhållits för det misstänkta mordet i villaidyllen Hjärup utanför Lund.

Kvinnan nekar enligt polisen till brottsanklagelserna.

– Jag väljer att inte lämna någon kommentar överhuvudtaget just nu, säger kvinnans offentliga försvarare, advokat Ebba Bonair.

Det var sent på lördagskvällen som polisen offentliggjorde att en person gripits i anslutning till att en drygt 50-årig man hittades död i sitt villaförråd på tomten.

Inledningsvis talades det om att det var en brand som uppstått i huset. Senare beskrevs det som att en explosion inträffat.

När räddningstjänstens personal anlände till platsen anträffade man dock den döde husägaren inne i förrådet, en del av den sidobyggnad som även innehåller carport och ligger alldeles intill bostadshuset.

Var redan död

Ganska snart uppstod misstankar om att den drygt 50-årige familjefadern inte omkommit av själva branden.

– Det finns anledning att tro att offret var död redan när branden bröt ut, säger Stephan Söderholm, Skånepolisens presstalesman.

Vad polisen grundar de uppgifterna på har inte avslöjats. Men det är troligt att polisens tekniker snabbt funnit att själva branden inte varit det som tagit mannens liv.

Spärrades av

Efter att dödsfallet konstaterats och misstanken om brott uppstått spärrades hela fastigheten av. Både bostadshus och trädgård betraktades som brottsplats.

Samtidigt påbörjades en teknisk undersökning på fastigheten. Den startade inomhus i det aktuella förrådet men fortsatte senare utomhus i trädgården.

Fanns i huset

Mannens anhöriga, fru och barn fanns i villan när polis och räddningstjänst anlände efter larmet. De tros ha varit hemma när mannen avlidit.

Senare ska den aktuella kvinnan ha gripits och delgetts misstanke om brott. Uppgiften bekräftas av polisen. Brottsrubriceringarna är mord, alternativt dråp och alternativt vållande till annans död. Natten till söndagen stärktes misstankarna efter förhör och kvinnan anhölls.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!