Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinna misshandlades och hölls fången – nu döms sex personer

När polisen kom till stugan där kvinnan misshandlats greps två personer. Foto: PEO MÖLLER / LOCALEYES
I den här stugan hölls den misshandlade kvinnan fången under en diskbänk. Foto: PEO MÖLLER / LOCALEYES
Kvinnans slogs med slägga över munnen. Foto: Polisens förundersökning

Sex personer döms för att ha frihetsberövat och misshandlat en kvinna i en stuga utanför Höör.

Kvinnan blev slagen med en hammare och fick en död fågel intryckt i munnen.

Hon hölls fången under en diskbänk i två dygn, innan hon lyckades fly. 

De dömda ska betala ett skadestånd på sammanlagt 590 000 kronor till kvinnan.

I maj förra året bankade en kvinna på dörren till ett par i Höör. Kvinnan var hysterisk och berättade att hon hållits inspärrad i en friggebod på grannfastigheten och blivit misshandlad under flera dagar. Hon hade flera svåra skador och grannarna larmade ambulans och polis. Kvinnan fördes till sjukhus där hon vårdades i fyra dygn. 

Kort därpå greps sex personer och friggeboden och flera andra hus genomsöktes. På flera platser i friggeboden hittade polisen blod. Man hittade även en hammare, buntband och kläder med blod på. Efter analys bedöms blodet komma från den misshandlade kvinnan.

 

Sex personer döms

Två kvinnor, 30 och 43 år gamla, döms av Lunds tingsrätt till fängelse i sju år för människorov och grov misshandel. En 36-årig man döms till fängelse i sex år för samma brott. De tre andra männen, 21, 32 och 39 år gamla, får tre, fyra respektive fem år i fängelse för människorov.

Kvinnan har berättat att hon bodde tillsammans med sin partner i en ort i Småland. Hon hade tidigare varit tillsammans med en av de dömda männen och han hade bråkat med hennes nya sambo. I början av maj förra året åkte hon till Skåne för att prata med exet och träffade honom utanför en biltvätt. 

Tillsammans med flera andra personer följde kvinnan med till en stuga utanför Höör. Hon kom dit frivilligt, men när hon ville gå ut från huset hindrade en av männen henne. När ytterligare personer kom till platsen insåg kvinnan ”att något var på gång”. 

Slog med slägga över kvinnans mun

En av kvinnorna tog ifrån kvinnan hennes väska och hon hade inte längre tillgång till sin plånbok och mobil. 

Morgonen därpå misshandlades kvinnan av kvinnorna och två av männen. En kvinna slog henne med en hammare över kroppen, den andra kvinnan använde en mindre slägga och slog henne över munnen. Efteråt lossnade tandflisor.

Kvinnans hår rakades av på vissa ställen och en av männen använde en tändare och brände partier av hennes hår.

En av de dömda kvinnorna använde en hammare och slog kvinnan över hela kroppen. Foto: Polisens förundersökning
Kvinnan bands med buntband. Foto: Polisens förundersökning

Under misshandeln ska en av kvinnorna ha tryckt in en död fågel i munnen på sitt offer. 

Efter misshandeln lindades kvinnan in i ett tyg eller presenning och flyttades kvinnan till en friggebod utanför stugan. Dörren till friggeboden gick inte att öppna från insidan och fönstret hade skruvats igen. Kvinnan band med buntband och lämnades svårt slagen under en diskbänk. 

Kvinnan berättade att hon var väldigt rädd under tiden och frös eftersom hon hade så lite kläder på sig. På nätterna var det kallt i friggeboden och hon drog en takpapp över sig för att kunna sova. 

Flydde genom fönster

Innan kvinnan lyckades fly blev hon återigen misshandlad av en av kvinnorna. När misshandeln var över sköt kvinnan igen fönstret, men skruvade inte i skruvarna. 

Buntbanden som gärningsmännen bundit henne med hade nu tagit slut och därför hade kvinnan sina händer fria. Senare på kvällen lyckades hon kravla sig ut genom fönstret och larma grannarna i huset bredvid. 

Utöver fängelsestraffen ska de sex personerna även betala ett skadestånd till kvinnan på sammanlagt 590 000 kronor.

 

I den här stugan misshandlades kvinnan svårt. Foto: Polisens förundersökning