Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna överfallen under villainbrott

Flera personer ska under onsdagsmorgonen ha tagit sig in i en villa i stadsdelen Rosengård i Malmö. 

Den boende i villan, som är en kvinna i 70-årsåldern, uppger att hon ska ha blivit slagen med någon form av tillhygge. Hon har förts till sjukhus med ambulans. Nu söker polisen gärningsmännen. 

– Man sökte med hundpatrull och fick upp något spår, men det tog slut efter ett tag så man nådde tyvärr ingen framgång där, säger Filip Annas, presstalesperson på polisens ledningscentral för Region syd.  

Larmet om inbrotten kom strax efter klockan fyra på onsdagsmorgonen. Enligt uppringaren ska ett okänt antal gärningsmän tagit sig in i en villa. 

Kvinnan som bor i villan är i 70-årsåldern ska ha blivit slagen av gärningsmännen som använt någon slags tillhygge. 

Hur mår kvinnan nu?

– De uppgifter jag har fått är att hon ska kunna lämna sjukhuset och ska kunna prata med oss, säger Filip Annas på polisen. 

Blev hon väckt av personerna som tog sig in i huset?

– Hela händelseförloppet är lite oklart. Men hon ska eventuellt ha tagit kontakt med sina grannar, och så ska hon antingen själv eller tillsammans med dem larmat polisen. 

Har inte kunnat prata med kvinnan

Det är i nuläget oklart om något försvann från villa under inbrottet. 

– När vi har fått möjlighet att prata med kvinnan kommer vi få veta mer och om hon har upptäckt något som saknas, säger Filip Annas. 

Polisen drog under morgonen i gång en jakt efter gärningsmännen. 

– Man sökte med hundpatrull och fick upp något spår, men det tog slut efter ett tag så man nådde tyvärr ingen framgång där, säger Filip Annas. 

Vad händer nu på platsen?

– Det som sker nu är att tekniker kommer genomföra en teknisk undersökning för att se om man hittar något som kan vara av värde för utredningen. 

Polisen söker nu tips om händelsen från allmänheten, ring 114 14 eller tipsa på deras hemsida.