Kvinna lämnade papegoja ensam – i två veckor

Publicerad

Den yngre kvinnan var hos sin pojkvän i två veckor.

Då lämnade hon två hundar, två katter och en papegoja ensam hemma.

Nu förbjuds kvinnan ha djur.

Händelsen utspelade sig i Bromölla i slutet av förra året. 

I sin bostad hade kvinnan två hundar, två katter och en papegoja. Men när hon skulle iväg lämnade hon plötsligt djuren hemma.

Under en två veckor lång vistelse hos sin pojkvän fanns ingen som tog hand om djuren i kvinnans hem. Hon hävdade att hon bett en vän ta hand om djuren, men den förklaringen köper inte länsstyrelsen. 

Avföring på golv, möbler och diskbänkar

Länsstyrelsen gjorde nämligen en oanmäld kontroll i kvinnans bostad. Där fann inspektörerna avföring på både golv, möbler och diskbänkar. Två av djuren hade diarré och papegojan satt ensam i sin bur utan vatten.

Nu tror länsstyrelsen att kvinnan kommer att återupprepa sitt beteende. Därför förbjuds hon att ha djur i hemmet. Beslutet är tills vidare. 

Djuren som kvinnan hade omplacerades och flyttar nu in till en släkting till henne. 

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag