Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinna låg fastklämd i brinnande rum

BRANDDRAMATIK. Högt upp i 13-våningshuset låg kvinnan fastklämd under en bokhylla medan ett vält blockljus satte eld på stolen hon fallit från. Foto: Stefan Lindblom/Hbg-Bild
Kvinnan låg fastklämd under en bokhylla i sin lägenhet i Helsingborg och kunde inte komma loss - medan det brann i rummet.
Lyckligtvis kunde hon slå 112 på mobilen.
Rökdykare räddade henne.
Den 35-åriga kvinnans larm kom in till SOS strax efter klockan 20 på söndagskvällen. Hon berättade att hon satt fast och att det brann med kraftig rök i en stol alldeles intill.
Enrumslägenheten ligger högt upp i ett 13-våningshus på Elinebergsplatsen. Räddningstjänsten från station Gåsebäck var på plats efter omkring tio minuter.
Rökdykare slog in dörren med en bonk - ett slags murbräcka av metall - och tog sig in.

Låg under bokhyllan

- En bokhylla hade vält över henne och hon var chockad och medtagen, säger räddningsledaren Kim Nydahl.
- Det brann i en kontorsstol med tjock, svart rök som hon nog hade dragit i sig en hel del av. Så hon fördes till sjukhus.
Polisen kunde få upplysningar av kvinnan senare under kvällen och pussla ihop hur det hela hade gått till.

Skulle bara julfixa

- Kvinnan höll på att fixa med julsaker i sin lägenhet och stod på en kontorsstol med hjul. När den började rulla tog hon tag i bokhyllan och drog ner den över sig när hon föll, säger Nils-Erik Svensson, inre befäl vid Helsingborgspolisen.
- Ett blockljus som stått på ett glasbord intill landade på stolsdynan som började brinna. Vi betraktar det hela som en ren olyckshändelse. Som tur var hade hon sin mobiltelefon och kunde ringa 112.
Stolsbranden var snabbt släckt när rökdykarna väl hade fått ut 35-åringen. Lägenheten blev i huvudsak rökskadad.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!