Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna stämmer restaurang på flera hundra tusen

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Foto: Shutterstock

Den restauranganställda kvinnan ska ha trakasserats sexuellt på sin arbetsplats.

Hennes chef ska även ha hotat kvinnan och hennes familj, och vid några tillfällen ska detta ha skett inför restaurangens gäster.

Nu stämmer kvinnan restaurangen på flera hundra tusen kronor.

Kvinnan var timanställd på en restaurang i Malmö fram till i februari i år, då hon sa upp sig efter en tids sjukskrivning.

Sjukskrivningen ska ha orsakats av stress till följd av de sexuella trakasserier kvinnan menar att hon fått utstå på sin arbetsplats.

I den stämning som nu föreligger företräds kvinnan av sitt fackförbund.

Enligt handlingar i ärendet ska kvinnan under en längre tid ha trakasserats på sin arbetsplats, och denna behandling ska ha grundat sig på att hon är kvinna.

”Aggressiv och skrikit”

En arbetsledare ska dessutom ha hotat kvinnan och på andra sätt behandlat henne illa. Detta ska vid flera tillfällen ha skett inför restaurangens gäster.

”Han har vid upprepade tillfällen varit aggressiv och skrikit till henne inför restaurangens gäster. Som arbetsledare har han utnyttjat sin överordnade ställning genom att fatta negativa arbetsledningsbeslut rörande henne”, står det att läsa i en stämningsanmälan till Arbetsdomstolen.

Enligt handlingarna i ärendet ska arbetsgivaren både ha varit medvetna om trakasserierna och dessutom fallerat i att utreda uppgifterna och vidta åtgärder.

Därför vill kvinnan nu ha skadestånd.

Kvinnan kräver, genom sitt fackförbund, 200 000 kronor i diskrimineringsersättning. Hon kräver även sammanlagt flera hundratusen kronor i skadestånd för förlorad arbetsinkomst. 

Nisse Hellberg tilldelades Årets Skåning, mycket för att han var tidig med elektroniska konserter under pandemin.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!