Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna knuffades ner framför tåget: ”Trodde det var över”

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Den 29-åriga kvinnan fördes till sjukhus. Ett par dagar efter attacken är hon blå om höfterna och har ont i ryggen.
Foto: Colourbox

Den 29-åriga kvinnan såg tåget komma körande mot perrongen.

Då kände hon en knuff i ryggen. Sekunden senare låg hon på spåren. 

– Jag trodde jag skulle dö, att det var över. Jag kunde se tåget några meter bort och det kom emot mig, säger kvinnan, som berättar om sin skräckupplevelse för tidningen BT.

Det var i måndags kväll som den 29-åriga kvinnan, som är en utbytesstudent från Indien, satt på Valby station i Köpenhamn och väntade på tåget. Hon hade varit på sitt extrajobb och var på väg hem. 

Plötsligt började hon störas av en man. Han kom nära och klev över hennes fötter. Plötsligt trampade han på en av hennes fötter och sparkade på ett av hennes ben. 

– Jag skrek ”vad fan gör du” till honom och då gick han vidare. 

Efter att ha knuffat till en annan kvinnas cykel och diskuterat högljutt med ett gäng killar kom han tillbaka till den 29-åriga kvinnan och skrek något på danska till henne som hon inte förstod. 

Han ställde sig bredvid henne och började armbåga henne i sidan. Kvinnan försökte knuffa bort mannen men hade inte fysiken till det. 

Samtidigt som kvinnan reste sig upp och skrek till mannen att lämna henne i fred såg hon hur tåget närmade sig stationen. Då kände hon knuffen och plötsligt låg hon på spåren.

– Jag hann tänka att jag inte har tid att göra något. Så jag bara låg kvar, säger hon. 

Det var ett så kallat s-tåg av den är modellen som precis hann bromsa in när kvinnan kastades ner på spåren.
Foto: RENÉ STRANDBYGAARD / DSB

Blödde från ansikte och nacke

Människor på perrongen viftade och skrek mot tågföraren som nödbromsade. Eftersom han redan hade börjat bromsa in för att stanna vid stationen lyckades han få stopp på tåget bara någon meter från kvinnan.

När hon hjälptes upp från spåren blödde hon från både ansiktet och nacken. 

Mannen som knuffat henne, en 34-åring, kunde gripas av polis strax efter händelsen. Under tisdagen ställdes han inför häktningsdomaren.

Enligt Ekstrabladet, som följde häktningsförhandlingen på plats, berättade 34-åringen att han hade druckit en liter whisky innan han hade tagit sig till Valby Station för att shoppa. Han nekade till att ha slagit kvinnan och knuffat ner henne på spåren. 34-åringen påstod att han bara försvarade sig själv. 

Men vittnesmål från platsen styrker kvinnans version. Ett vittne beskrev det som att 34-åringen nästan kastade ner kvinnan på spåret. 

Domaren trodde inte på mannen utan häktade honom, i första hand i 21 dagar i väntan på rättegång. 

Kvinnan är skakad efter upplevelsen. För BT berättar hon att hon inte hade förväntat sig att något sånt skulle kunna hända i Danmark. 

– I Indien är jag van vid att vara mycket försiktig. Jag trodde jag var säker här, men det ångrar jag nu, säger hon

TV: Fler nyheter från Danmark

De fem männen – med kopplingar till Rinkebygänget Dödspatrullen – fick strängast möjliga straff i första instans.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!