Kvinna knivrånad: "Rispade i ansiktet"

Polisen jagar två knivrånare i centrala Malmö efter att en kvinna i 50-årsåldern överfallits och rånats under natten mot söndagen. 

– Hon blev även rispad med kniv i ansiktet, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisen i region syd. 

Klockan 00:55 kom larmet om personrånet mot kvinnan in till polisens ledningscentral i Skåne. Polis kallades då till Fersens väg, mitt i centrala Malmö, där kvinnan fanns. Hon uppgav att hon hade blivit rånad på intilliggande Kung Oscars väg. 

– För henne var det två okända gärningspersoner, båda män, som ska hotat henne med kniv och även rispat henne i ansiktet, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisen i region syd. Det ska ha träffat på en kind.

Rånarna kom över en mobiltelefon, en laddare, en plånbok som innehöll flera tusen kronor och ett måltidskort. Hon blev också bestulen på ett par läsglasögon. 

Lämnade platsen snabbt

Det är oklart om männen uttryckt sagt något till kvinnan under det blodiga råndramat. Efteråt ska männen ha försvunnit snabbt från platsen, enligt polisens uppgifter. 

– Hon behövde inte söka sjukhusvård utan en polispatrull kunde skjutsa henne hem till anhöriga, säger Fredrik Bratt. 

Kvinnan har lämnat ett första signalement på rånarna, varav en var maskerad med en rånarluva. Denne beskrivs vara runt 170 centimeter och smal. Han rånkumpan hade också smal kroppsbyggnad, men var något längre, runt 175 centimeter, med ljusblå jeans och bockskägg. Polisen har sökt efter männen i centrala Malmö under natten och morgonen – men ännu är ingen gripen som misstänkt. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!