Kvinna knivhögg man vars bil körde för nära

Publicerad
Uppdaterad

En kvinna i 45-årsåldern har anhållits för dråpförsök efter ett trafikbråk utanför Lomma på söndagseftermiddagen.

Kvinnan slog sönder vindrutan för en manlig bilist och högg honom sedan med kniv.

– Hon sa att jag körde för nära, sa mannen till polisen efteråt.

Enligt polisen var kvinnan inte berusad.

Händelsen inträffade omkring klockan 14.40. Den angripne mannen körde på Österleden vid Borgeby när framförvarande bil tvärstannade och en kvinna klev ur.

Hon gick fram till hans bil, gjorde ett utfall mot honom med en kniv och krossade sedan hans vindruta med en hammare.

Därefter gick hon tillbaka till sin bil och körde från platsen.

Mannen blev kvar med sin kvaddade bil. När polisen kom till platsen berättade mannen vad kvinnan hade sagt när hon konfronterade honom.

"Körde för nära"

– Hon sa att jag hade kört för nära henne innan.

Han och kvinnan ska vara helt obekanta för varandra.

Ett vittne i en annan bil följde efter henne och ringde under tiden polisen och beskrev vart kvinnan tog vägen.

På Västkustvägen i utkanten av Lomma får polisen stopp på kvinnans bil och kan gripa henne.

Den knivskurne mannen har fått en lättare skada och körs av polisen till sjukhus för kontroll.

Varken full eller påtänd

Kvinnan misstänks för dråpförsök och skadegörelse.

Hon fördes till polishuset i Lund för förhör som genomfördes under seneftermiddag och tidig kväll. Därefter skulle åklagare besluta om hon skulle anhållas.

Enligt polisen verkade hon inte vara berusad eller påtänd.

– Det finns inga tecken på att hon skulle vara påverkad av något, säger Annika Lindvall, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Lund.

Åklagaren beslöt att kvinnan skulle anhållas som misstänkt för dråpförsök.

Utredningen fortsätter på måndagen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag