Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kvinna hörde "tjuvar" – var igelkottssex

En helt annan igelkott.
Foto: Simon Eliasson

En kvinna i Roskilde larmade polis efter att ha hört misstänkta ljud från grannhuset. Patrullen som var först på plats kunde dock konstatera att inget brott begåtts. Däremot störde man de igelkottar som parade sig höggljutt i en buske.

Larmet gick vid 2.30 natten mot onsdag. En kvinna på Bregnevej oroade sig över misstänkta ljud från grannhuset, skriver Dagbladet Roskilde.

Kvinnan beskrev det som ett sågande läte och befarade att det var ett inbrottsförsök på gång. Polisen skickade raskt en patrull till adressen. Där kunde de ganska snabbt lokalisera oväsendet till ett buskage där ett par igelkottar vältrade sig i vällust. Patrullen lugnande den oroliga grannen och lät naturen ha sin gång utan vare sig gripande eller onödigt pappersarbete.

Enligt tidningen är igelkottens parningsprocedur ofta ljudliga historier som kan dra ut på tiden och ta flera timmar. Och med tanke på piggarna är det ju rimligt.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!