Kvinna hittades död i bostad – polisen misstänker brott

Publicerad

I fredags hittades en kvinna död i en lägenhet i Blekinge. 

Nu misstänker polisen att brott har begåtts. 

– Det var omständigheterna som gör att vi misstänker brott, säger Carina Berggren, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

En kvinna i 30-årsåldern har hittats död i en lägenhet i Karlshamn och polisen misstänker att ett brott har begåtts, rapporterar SVT Blekinge.

– Det var omständigheterna i sig som gjorde att man misstänkte brott initialt. Kroppen är förd till Lund för obduktion, så vi får se vad den ger, säger Carina Berggren.

En man har tagits in för förhör, men han har inte delgivits någon misstanke utan är hörd som vittne, uppger polisen.

–  Det finns ingen misstanke om mord men man har valt att inleda en förundersökning. Det finns en misstanke om vållande till annans död, säger Richard Lindberg, förundersökningsledare vid polisen.

Kvinnan hittades död i fredags eftermiddag av polisen. Brottsrubriceringen är vållande till annans död. Polisen har inte någon misstänkt ännu. 

– Det var en privatperson som larmade polisen om den upphittade kvinnan vid halv två tiden i fredags, säger Carina Berggren, jourhavande förundersökningsledare på polisen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag