Chockerande upptäckt. En kvinna från Staffanstorp hittade gethuvuden och annat slaktavfall ute i naturen. Foto: PrivatChockerande upptäckt. En kvinna från Staffanstorp hittade gethuvuden och annat slaktavfall ute i naturen. Foto: Privat

Chockerande upptäckt. En kvinna från Staffanstorp hittade gethuvuden och annat slaktavfall ute i naturen.

 Foto: Privat
Kvinnan fotograferade på platsen för att dokumentera eländet och slog sedan larm till polisen. Foto: PrivatKvinnan fotograferade på platsen för att dokumentera eländet och slog sedan larm till polisen. Foto: Privat

Kvinnan fotograferade på platsen för att dokumentera eländet och slog sedan larm till polisen.

 Foto: Privat
Polisen utreder misstänkt djurplågeri. Foto: PrivatPolisen utreder misstänkt djurplågeri. Foto: Privat
Polisen utreder misstänkt djurplågeri. Foto: Privat

Kvinna hittade rester av tjuvslaktade getter

Publicerad

En 30-årig kvinna gjorde ett chockerande fynd vid en väg utanför Staffanstorp på trettondagen. Fem avhuggna gethuvuden och fyra säckar slaktavfall hade dumpats ute i naturen.

– Jag såg först stora rovfåglar vid vägen och gick dit. Det var halshuggna getter överallt, inälvor, ben och päls, säger hon.

Polisen utreder ärendet som misstänkt djurplågeri.

Kvinnan berättar att hon hade varit och sett till sin häst som står utanför Staffanstorp. På väg tillbaka hemåt vid 16-tiden körde hon på Önsvalavägen söder om centralorten när hon fick syn på rovfåglarna.

– Jag såg fåglarna och såg att där låg sopsäckar också. Jag misstänkte då det måste vara några döda djur som låg där. Så jag stannade bilen och gick ner och såg det hela, berättar hon.

Låg i sopsäckar

– En del låg i sopsäckarna också som jag inte ville kolla riktigt. Det luktade illa och det var hemskt att behöva hitta sådant där ute. Jag har ju läst om liknande händelser men att hitta det själv var inte trevligt. Det måste ha varit plågsamt för djuren. Slaktas så här och sedan bara slängas ut.

Kvinnan fotograferade på platsen för att dokumentera eländet och slog sedan larm till polisen.

– Vi har tagit emot anmälan och haft folk ute på platsen, säger Sture Eremar, inre befäl vid polisen i Lund.

– De bekräftar att där finns slaktavfall efter fyra–fem getter. Det kan vara svårt att få bort för det har frusit fast i marken. Men vi ska se till att det tas om hand.

Polisen hade kunnat säkra identitetsbrickor av metall från flera av djuren.

Kan hitta ägaren

– Vi ska kunna ta reda på vems getter det är med hjälp av brickorna. Vi har varit i kontakt med jordbruksverkets jour men på grund av tekniska problem måste vi återkomma på torsdagen, säger Sture Eremar.

– Tills vidare har vi rubricerat ärendet som misstänkt djurplågeri och nedskräpning. Beroende på vems djur det var så kan det nog bli aktuellt med rubriceringen stöld också.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag