Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinna hittad död i arrest

Polishuset i Lund Foto: JOACHIM WALL

En ung kvinna har på fredagsförmiddagen hittats död i arresten i Lund.

En rutinmässig förundersökning om tjänstefel är inledd.

– Det är ju djupt beklagligt när sånt inträffar, framför allt för de anhöriga, säger Patrik Isaksson, lokapolischef i Lund.

Kvinnan, som är i 20-årsåldern, ska ha omhändertagits natten till fredagen enligt lagen om berusade personer. Hon fördes till arresten i Lund för tillnyktring.

På förmiddagen hittades hon livlös i sin cell. Personalen påbörjade livräddande åtgärder men kvinnan dödförklarades på sjukhus. Hennes anhöriga är underrättade.

– Det är ju djupt beklagligt när sånt inträffar, framför allt för de anhöriga, säger Patrik Isaksson, lokalpolischef i Lund.

Polisen uppger att en förundersökning är inledd. Den är rubricerad som tjänstefel, vilket enligt Patrik Isaksson är standard vid den här typen av tillfällen.

– Varje gång när något sånt här händer så anmäler vi oss själva rutinmässigt för att vi ska utredas. Då rubricerar vi som tjänstefel, det gör vi på alla händelser där poliser är inblandade, säger han.

Utreds av åklagare

Det finns dock ingen misstänkt person i ärendet.

När tittades kvinnan till senast innan hon hittades livlös?

– De detaljerna känner jag faktiskt inte till, men det får åklagaren och särskilda utredningar titta på alla detaljer där, säger Patrik Isaksson.

Han uppger att standardförfarandet är att personer i arresten tittas till var femtonde minut.

– Men är man till exempel särskilt berusad kan man behöva tätare intervall, då kan det till exempel vara ständig tillsyn.

Personalen som jobbade vid tillfället har under dagen fått samtalsstöd.

– Vi tar på oss ett stort ansvar när vi omhändertar enligt lagen om berusade personer. Det är en vårdande lag, vi ska hjälpa henne. Så det tar vi på stort allvar.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och få senaste nyheterna i ditt flöde

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!