Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna försökte strypa sin man med ståltråd – döms till fängelse

Här är de vanligaste brotten i Sydsverige

Kvinnan försökte strypa sin man med ståltråd, och vittnen har berättat att hon uttryckt önskan om att han skulle dö. 

Nu döms hon till ett år och sex månaders fängelse, skriver Östra Småland. 

Det var en kväll i början av juni som polisen anlände till parets bostad i Torsås kommun, efter larm om mordförsök. 

Mannen har uppgett att han såg något i kvinnans hand då de båda passerade varandra på altanen. Sedan kände han plötsligt en stark smärta runt halsen. 

–Det skar som eld om halsen på mig. Det gjorde väldigt ont. Jag fick inte rikligt med luft, berättade mannen under rättegången. 

Önskade att mannen skulle dö 

Det fanns inga vittnen till strypningsförsöket, men enligt vittnesmål har kvinnan tidigare samma dag sagt att hon önskade att mannen skulle dö. 

Kvinnan nekar till brott, har i rätten uppgett två möjliga förklaringar. Hon säger att det antingen varit en gäst som utfört brottet, eller att mannen gjort det på sig själv. 

Tingsrätten bedömde dock mannens berättelse som trovärdig, på grund av att han berättat samma historia under hela förundersökningen, och gett intrycket av att den varit självupplevd. 

Döms till fängelse 

Dessutom ska han mannen haft ett blödande sår på ett finger, som han troligen fått då han försökt få bort tråden från halsen. Detta tyder även på att det var mannens egna ansträngningar som avbröt övergreppet och inte kvinnan själv. 

Kvinnan dömdes under onsdagen till ett år och sex månaders fängelse för grov misshandel, eftersom man anser att övergreppet var livsfarligt samt att kvinnan handlat med direkt uppsåt.