Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna död efter fall från balkong

Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans men senare på torsdagskvällen meddelade polisen att kvinnan, som var i 25-årsåldern, dött av sina skador.
Polisen spärrade av ett område nedanför fastigheten i Eslöv.
Foto: MIKAEL NILSSON
Kriminaltekniker sökte spår på balkongen som kvinnan tros ha fallit ifrån.
Foto: MIKAEL NILSSON

En kvinna i 25-årsåldern avled i går efter att ha fallit från en balkong på tredje våningen på ett bostadshus i Eslöv. 

En man i 35-årsåldern som enligt åklagare hade en relation med kvinnan har begärts häktad misstänkt för mord.

– Han förnekar helt och hållet och har ingen som helst inblandning i det här dödsfallet, säger advokaten Jan-Åke Fält.

Mannen har förhörts under dagen och nekar till brott. Det innebär att han förnekar att det skulle vara han som gjorde att kvinnan föll från balkongen.
- Han har lämnat en redogörelse under förhör i dag. Han har ingenting med dödsfallet att göra, säger Jan-Åke Fält som är mannens ombud.

Förhöret med mannen samt resultatet av den tekniska undersökningen på balkongen och i lägenheten avgör hur åklagaren går vidare.

Kammaråklagare Maja Källén som leder förundersökningen ansåg efter förhören att andra omständigheter talade till hans nackdel och begärde honom på fredagseftermiddagen häktad. Mannen tidigare dömts för bland annat dopningsbrott.

Polisen fick larmet kommer via 112. Kvinnan fördes till Skånes Universitetssjukhus i Lund. Hon skulle enligt vittnen ha visat livstecken när hon fördes i väg. Det kan ha rört sig om ett fall från balkongen på åtta–tio meter.

Men klockan 21.08 meddelade polisen att kvinnan hade avlidit. Hennes anhöriga var då underrättade.

Man greps snabbt

Polisen misstänkte tidigt att ett brott låg bakom fallet. En man greps och togs med till polishuset för förhör.

Ledningscentralen ville då varken uppge hans ålder eller vilken relation mannen skulle ha haft till kvinnan. Men kvinnan och mannen ska haft en relation, enligt uppgift från åklagare.

– Det är en man som är gripen. Han är misstänkt för brott, var allt Rickard Lundqvist ville säga.

– Kvinnan är inte hundraprocentigt identifierad. Vi har en uppfattning om vem det är, men identiteten är inte säkerställd.

Trottoaren spärrades av

En avspärrning upprättades på ett område under fastighetens balkonger åt gatan – den omfattade trottoaren och en del av en parkeringsplats.

– Vi inväntar tekniker som kommer att genomföra en undersökning inomhus och utomhus. Finns det vittnen så kommer dessa att höras, säger Rickard Lundqvist.

– Förundersökningsledningen har mycket att göra. Det rör sig om ett mycket grovt brott.

Rubricerades som mord

Klockan 18.30 meddelade polisen att en förundersökning om försök till mord hade inletts. Klockan 21.08 uppgraderades den till att gälla mord.

En sådan förundersökning leds av en åklagare. Det var oklart om något förhör hade hunnit hållas under kvällen med den gripne mannen.

Vid 22.30 kom dock beskedet att han anhållits som på sannolika skäl misstänkt för mord. Det är den starkare misstankegraden.

Kriminaltekniker kom till platsen och började sitt arbete med att noga söka igenom den lägenhet som kvinnan hade fallit ifrån.

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!