Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vansinnesfärd med BMW – genom smal gångtunnel

Bilen höll gott och väl 100 km/h genom gångtunneln, enligt vittnen. En person som stod och rökte i tunneln säger att han hade en halv meters marginal från att bli påkörd i tunneln.Foto: Ur polisens förundersökning
Kvinnan som fick en stolpe i huvudet i olyckan fördes till sjukhuset i Helsingborg.Foto: TOMAS LEPRINCE

I full fart rammade föraren av den svarta BMW:n en vägbom på cykelvägen.

När han krockade med ett staket fick en kvinna i närheten en stolpe i huvudet.

Enligt vittnen höll bilen långt över 100 km/h under vansinnefärden på cykelvägen.

Den dramatiska händelsen inträffade vid lunchtid i slutet av augusti i Åstorp.

Plötsligt noterar flera vittnen hur en svart BMW 520 kommer körande i mycket hög fart, enligt uppgift långt över 100 km/h.

Flera personer var ute i närheten när bilen kom, ett antal har vittnat om hur de hört bilen på långt håll och sedan närma sig i rasande fart.

Förbipasserande nära träffas av bilen

I anslutning till en cykel- och gångväg som går under en järnvägsviadukt, tappar föraren sannolikt kontrollen över fordonet och fortsätter in på cykelvägen.

Flera personer tvingas kasta sig åt sidan för att inte träffas av den svarta BMW:n.

– Jag stod och rökte i tunneln när bilen kom, jag fick slänga mig undan, säger en man som upplever att han bara hade en halv meters marginal från att träffas.

Här gick vansinnesfärden.Foto: Ur polisens förundersökning.

På andra sidan tunneln krockar bilen med en grind vars ena stolpe går sönder och träffar en förbipasserande kvinna. Andra vittnen larmar SOS och kvinnan förs till sjukhus.

Kvinnan träffades av stolpen i huvudet men hade änglavakt. Hon klarade sig undan med en kraftig hjärnskakning och blåmärken.

Efter att ha rammat stolpen kraschar bilen till slut in i ett staket.

Föraren saknade körkort     

Vittnen till händelsen kunde peka ut föraren som nu åtalas för grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Eftersom han saknar körkort åtalas han också för olovlig körning.

I förhör påstår han sig inte minnas vad som hände, men han antar att bilen skenade. Han hävdar att han bara körde i 40 km/h när bilen plötsligt började accelerera.

Under utredningen har bilen undersökts noggrant utan att några tecken på möjliga tekniska fel har hittats.

Föraren erkänner anklagelserna.