Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna död efter kraftiga branden

En kvinna har avlidit efter en brand i skånska Borrby under natten.Foto: MIKAEL NILSSON

En kvinna omkom i en kraftig brand i skånska Borrby natten mot tisdag.

Rökdykare hittade kvinnan i det övertända flerfamiljshuset.

Det är oklart hur branden började men polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

– Det var ett onormalt snabbt förlopp, säger Roger Larsson, yttre befäl vid räddningstjänsten.

Polisen fick larmet om branden i Borrby i Simrishamns kommun klockan 23.26 på sena måndagskvällen.

– Det är ett flerfamiljshus, en större villa, med lägenheter i. Jag har inte sett någon bild från platsen, men det verkar brinna kraftigt. Det har brunnit genom taket. Det är en fullt utvecklad brand, sa Gustaf Sandell vid räddningstjänsten Syd då.

Lågor slog ut genom fönstren på huset

Det befarades tidigt att en person fanns kvar i den fastigheten. När räddningstjänsten kom fram till det kraftigt brinnande flerfamiljshuset konstaterades rökutveckling och stora lågor slog ut genom fönster. Man startade en släckningsinsats omedelbart.

– Vi vet vilken lägenhet som det börjat i. Orsaken får vi komma fram till senare. Men det var ett onormalt snabbt förlopp. Det gick oerhört snabbt från att vi upptäckte branden till att det var helt tänt, säger Roger Larsson.

Enligt räddningstjänsten Syd skickades resurser från flera stationer. Styrkor från Simrishamn, Borrby, Ystad och Tomelilla larmades dit för att hjälpa till med räddnings- och släckningsarbetet. När förstärkningar fanns på plats inleddes även en insats med rökdykare.

Kvinna omkom i kraftiga branden

Under räddningsinsatsen anträffades en kvinna i en av flerfamiljshusets lägenheter. Hon togs först om hand av vårdpersonal på plats och fördes med ambulans till sjukhus. Kvinnans liv gick dock inte att rädda utan hon omkom av sina skador. Anhöriga har underrättats,

Räddningstjänsten räknar med att släckningsarbetet kommer att pågå en bra bit in på tisdagen. Vid 7.30 under morgonen fanns en styrka från räddningstjänsten kvar på platsen för bevakning. Men släckningsarbetet ska vara avslutat.

– Eftersläckning pågårpå platsen, det pyr resterna. Folk kommer vara här hela dagen, annars blir folk oroliga, säger Roger Larsson.

Det är i nuläget oklart hur branden började men polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand.