Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinna mystiskt död efter fall från fönster

Den gripne mannen fördes till polisen i Malmö där han nu förhörs om händelsen. Omständigheterna är oklara, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford. Foto: FOTOGRAF JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Polisens tekniker har under måndagen arbetat på platsen. Foto: Fritz Schibli

En kvinna dog i natt efter ett fall från en fastighet i centrala Malmö. En man i 40-årsåldern har anhållits av åklagare och händelsen utreds som mord.

– Vi har en kvinna som har fallit ut från ett fönster. Hon har avlidit. Vi har inte riktigt klart för oss vad som har hänt, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid polisen.

Polisen fick larm om händelsen vid 03.30-tiden på måndagsmorgonen. Enligt uppgift ska kvinnan ha fallit från ett våningsplan i en fastighet i Malmö city.

– En man har gripits och senare anhållits för misstanke om mord. Det beror på att det är oklara omständigheter kring vad som egentligen hänt, säger Ewa-Gun Westford.

Mannen i 40-årsåldern befann sig i den aktuella lägenheten när polisen anlände till platsen, enligt Westford.

Det är oklart om kvinnan fortfarande var vid liv när polisen kom fram. 

På måndagsmorgonen hade den gripne mannen fortfarande inte hörts mer än inledningsvis av polisen.

Vid 11.30-tiden meddelade ändå polisen att mannen anhållits av åklagare. Det betyder att misstankarna anses omfattande eller att omständigheterna är så pass oklara att ärendet måste utredas vidare.   

Saknas vittnen

– Vi är alldeles i inledningsskedet av utredningen och flera åtgärder återstår att göra innan vi har en mer exakt bild av händelsen, säger Ewa-Gun Westford.

Det finns i nuläget inga kända uppgifter om vilken relation kvinnan och mannen haft till varandra. 

Enligt uppgifter till Kvällsposen ska det inte ha funnits några vittnen till den aktuella händelsen.

– Det händer på en tidpunkt när folk som regel fortfarande ligger och sover. Vad jag känner till finns ingen som direkt sett händelsen, säger Ewa-Gun Westford.

Polisen efterlyser vittnesmål från personer som kan ha uppgifter att lämna i det aktuella ärendet.

Kvinnan ska ha varit i 30-årsåldern. Alla anhöriga var vid 12-tiden inte underrättade om dödsfallet.

Polisen uppgav inledningsvis att den gripne var en man i 30-årsåldern. Man har senare korrigerat uppgiften med att mannen är i 40-årsåldern.