Kvinna attackerad av hundar – svårt skadad

Kvinnan fördes till sjukhus efter hundattacken.
Foto: Patric Söderström

Kvinnan hade just parkerat sin varubil och ringde på dörrar när två stora hundar gick till attack.

Angreppet var så allvarligt att kvinna senare fick föras till sjukhus.

Nu är hundägaren misstänkt för brott, rapporterar BLT Sydöstran.

Den våldsamma attacken ägde rum i ett mindre samhälle norr om Karlskrona under lördagen. Kvinnan, som är i 40-årsåldern, ska just ha parkerat sin varubil när hon blev angripen.

Kort efter att kvinnan hade knackat på dörren till ett hus ska de två större hundaren ha gått till angrepp. Utan möjlighet att värja sig mot attacken ska hundarna ha börjat bita henne.

Enligt BLT Sydöstran skrek 40-åringen för sitt liv och det var också detta nödrop som ska ha fått hundägaren att reagera.

Allvarligt skadad

I samband med att mannen öppnade dörren till huset ska kvinnan ha fått chansen att ta sig loss. Hon uppges sedan ha flytt rakt in genom den öppna dörren och vidare in i huset där hon ska ha gömt sig i ett av rummen.

Senare stod det klart att kvinnan var så pass allvarligt skadad att hon fördes med ambulans till sjukhus. Enligt polisen var kvinnan under söndagen fortfarande kvar på sjukhuset för vård.

Hundägaren är nu delgiven misstanke om brott mot tillsyn av sina hundar. Polisen kommer nu att utreda händelsen vidare och undersöka om det kan bli aktuellt med ett omhändertagande av hundarna.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!