Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinna anhållen för mord på tvåårigt barn

"Jag tycker att det är förfärligt och jag hoppas att man får klarhet i vad det är som har hänt, det är en hemsk händelse", säger Roland Dahlström, 60, Perstorp. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÃ?LLSPOSTEN
"Det är är sånt man tror bara händer i storstäderna, det är hemskt", säger Elin Nilsson, 27, lärare, Perstorp. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
"I min värld ska sånt här inte kunna hända, så enkelt är det. Det är fruktansvärt", säger Kim Larsen, 38, från Perstorp. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÃ?LLSPOSTEN
Perstorp skakas av nyheten om att kvinna är anhållen misstänkt för ett mord på en tvååring för sju år sedan. Foto: Jens Christian

En kvinna har anhållits misstänkt för mord på en tvåårig pojke som påträffades avliden i Perstorp för sju år sedan.

- Efter att polisen nyligen fått in nya uppgifter i ärendet uppstod misstankar om att en kvinna, närstående den avlidne pojken, kan ha orsakat pojkens död, säger kammaråklagare Helene Jacobsson. 

Kammaråklagare Helene Jacobsson vid åklagarkammaren i Helsingborg beslutade under måndagen att anhålla en kvinna misstänkt för mord på en tvåårig pojke, som påträffades avliden i Perstorp för sju år sedan.

Kvinnan anhölls först i sin frånvaro och på de uppgifter som kommit fram i utredningen.

Kvinnan är anhållen som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden, skriver åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Pojken hittades livlös

Det var den 28 september år 2010 som ambulans tillkallades till en adress i Perstorp där en tvåårig pojke hittats livlös i sin säng. 

Pojken dödförklarades kort därefter och kroppen obducerades då dödsorsaken bedömdes som oklar.

Men det hela ledde aldrig vidare och fallet ska dock ha avskrivits en kort tid senare.

Enligt Helsingborgs Dagblad tog dock en privatperson den 11 oktober i år - sju år senare - kontakt med polisen för att göra en polisanmälan om ett misstänkt mord.

Uppgifterna ska ha gällt det som hände den då tvåårige pojken.

Innehållet i anmälan ska ha varit så konkret att en undersökning inleddes av avdelningen för grova brott vid Helsingborgspolisen.

Nya uppgifter

- Efter att polisen nyligen fått in nya uppgifter i ärendet uppstod misstankar om att en kvinna, närstående den avlidne pojken, kan ha orsakat pojkens död. I morse beslutade jag därför att anhålla kvinnan i sin frånvaro såsom misstänkt för mord, säger Helene Jacobsson.

Senare under dagen greps kvinnan och efter ett kort inledande förhör fattade åklagaren beslut om att anhållandet skulle kvarstå, dock fortfarande på skälig misstanke.

– Den misstänkte kvinnan förnekar brott, säger Helene Jacobsson.

Beslut på torsdag

Senast nu på torsdag måste åklagaren fatta beslut om den anhållne personen ska begäras häktad eller inte.

Polis och åklagare tar gärna emot tips i ärendet. Den som har information kan kontakta polisen Region Syd på telefon 114 14.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!