Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna, 70, i rullator-  attack – på Systemet

Den 70-åriga kvinnan är en välkänd figur i systembolagsbutiken i södra Skåne. När hon kom in för andra gången på samma dag en dag i våras nekades hon att handla – då blev hon våldsam vid kassorna.
Foto: Polisen

Kvinnan kom in på Systembolaget med sin rullator men nekades att handla för att hon var berusad.

Då använde hon sin rullator som murbräcka och körde över en anställd och slog en annan över armen innan hon till slut kunde manövreras ut ur butiken.

– Jag aktar mig för att gå nära henne nu för tiden, säger en av de anställda i förhör.

Den 70-åriga kvinnan är en välkänd figur i systembolagsbutiken i södra Skåne. När hon kom in för andra gången på samma dag en dag i våras nekades hon att handla i butiken.

– Jag förklarade att Systembolagets policy är att inte sälja alkohol till berusade personer, säger säljaren i förhör.

Enligt säljaren svarade 70-åringen med att köra på hennes ben med rullatorn. När säljaren gick åt sidan slog 70-åringen till henne i ansiktet.

Chefen attackerades också

Men tumultet slutade inte där. När butikschefen skyndade ut för att hjälpa sin kollega blev även han attackerad av 70-åringen.

– Hon låtsades som hon inte förstod när jag sa att hon måste lämna butiken, säger chefen i förhör. Han berättar vidare att han visade 70-åringen mot kassorna för att få ut henne ur lokalen.

– Då använde hon rullatorn som murbräcka mot våra ben.

I samband med att butikschefen försökte manövrera ut 70-åringen ur butiken fick hon in ett slag som träffade honom över armen.

Till slut kom en polispatrull och kvinnan greps.

”Slår i princip aldrig kvinnor”

Den 70-åriga kvinnan säger i sitt förhör att hon känner sig oskyldig till det inträffade. Dessutom finns det, enligt henne, ingen regel som säger att man inte får handla mer än en gång samma dag på Systembolaget.

Hon nekar också till att ha slagit den kvinnliga säljaren eftersom hon i "princip aldrig slår kvinnor".

Mannen slog hon dock eftersom hon blev kränkt när han förde ut henne ur butiken.

Ystads tingsrätt fäster ingen vikt vid hennes förklaring utan tror mer på de båda säljarna. Kvinnan döms till villkorlig dom och 12 000 kronor i dagsböter för misshandel.

Hon ska också betala skadestånd på 5 420 kronor till den kvinnliga säljaren.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!