Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvällspostens nya rekordsiffror – största nyhetssajt i Sydsverige

Vad läser du helst i KvP-appen? Andreas Fristedt, 28, lokalvårdare från Malmö: – MFF och blåljus är det som är mest intressant. Appen fungerar alltid bra och man får bra info via appen.Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP
Vad läser du helst i KvP-appen? Kenneth Kandrell, 62, pensionerad bankman från Malmö: – Jag läser oftast sporten. KVP appen är bättre än alla andra. Det beror på att den är lätthanterlig. Rubrikerna är lätta att hitta."Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP
Vad läser du helst i KvP-appen? Eva Hallberg, 54, kanslist från Malmö: – Jag gillar att läsa allt, utom sporten. Jag tycker appen är väldigt bra och man får uppdateringar direkt när det är en stor nyhetshändelse. Malin Hallberg, 30, lokalvårdare från Malmö: – Jag läser allt och just nu följer jag Madsenrättegången. Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP
Almebaren, den lokala politiska utfrågningen i Malmö, är en av Kvällspostens satsningar inför valet. Chefredaktör Katrin Säfström till höger.Foto: JENS CHRISTIAN / KVP
Chefredaktör Katrin Säfström i Helsingborg – för att höra vad KvP-läsarna vill läsa om i tidningen.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Över 48 000 följare – så många är ni nu som följer Sydsveriges största nyhetssajt på Facebook. 

Dessutom har Kvällsposten under inledningen av 2018 slagit läsar- och tittarrekord – samtidigt som appanvändarna i mobilen är fler än någonsin. 

Aldrig förr har så många följt Kvällspostens material i mobilen. 

– Det är otroligt kul att vi, under ett jubileumsår då Kvällsposten fyller 70 år, har fler läsare än någonsin, säger Christer El-Mochantaf, redaktionschef.

Grattis – du läser just nu Sydsveriges största nyhetsförmedlare. Kvällsposten kan glatt konstatera att 2018 inneburit tittar- och läsarrekord på flera håll. Förutom att sportmagasinet – Studio Kvällsposten – har slagit tittarrekord med över 280 000 tittare per månad i Kvällspostens kanaler, har antalet appanvändare aldrig varit större. 

Och magasinet fortsätter produceras av sportredaktionen som har ett hockeyslutspel med Malmö Redhawks och Växjö Lakers att bevaka, samtidigt som fotbollsallsvenskan snart drar i gång.

Under årets första tre månader har också alla tiders besöksrekord för Kvällsposten slagits – över elva miljoner sidvisningar i veckan har nåtts i mobilen. 

– Att läsarna vänder sig till oss för att läsa nyheter är glädjande, det betyder att man vet vad man får och förväntar sig en bra rapportering. Dessutom gläds vi åt att antalet appanvändare ökar, säger Christer El-Mochantaf, redaktionschef. 

 

LÄS MER: Nya rekord för Kvällsposten – fler mobilanvändare än någonsin förr 

 

Magnus Andersson, biträdande nyhetschef på Kvällsposten.Foto: TOMAS LEPRINCE

 

Räckvidden för tidningen ökar

2018 är som bekant ett jubileumsår för Kvällsposten som firar 70 år. Den 4 januari 1948 kom det första numret av tidningen ut till försäljning och i senaste mätningen från Orvesto kunde Kvällsposten visa på mycket ovanliga siffror med 2018 års mått mätt: Räckvidden har ökat! 

Kvällsposten har ökat räckvidden med två procent sedan senaste mätningen, vilket är en stark bedrift då räckvidden för papperstidningar generellt sett minskar för nästan samtliga mediehus.

– Tidningen har många trogna läsare och vi arbetar hårt för att göra den bästa produkten vi kan för dem. Med en blandning av så mycket lokalt material som möjligt, kryddat med en prisvinnande journalistik från Expressen, finns mycket läsvärt att ta del av varje dag, säger Magnus Andersson, biträdande nyhetschef på Kvällsposten.

 

LÄS MER: Kvällsposten ökar sin räckvidd – ni är fler som läser tidningen! 

 

Magnus Ringman lämnar jobbet som stabschef på Aftonbladet för att bli chefredaktör på Kvällsposten.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

 

Störst i Sydsverige

70-årsjubileet har under vintern också visat sig i tidningen och på sajten, med mer nostalgimaterial och fler tillbakablickar på tiden som har gått. Framöver kommer jubileet att firas med nya evenemang och upptåg i hela bevakningsområdet. 

Vill man följa med på vad som händer kan man följa Kvällsposten på Facebook – i veckan nåddes 48 000 följare som varje dag tar del av våra nyheter i flödet. I onsdags blev det också klart att Magnus Ringman, stabschef på Aftonbladet, tar över som chefredaktör för Kvällsposten. 

– Jag vill ta ett aktivt ansvar för Kvällsposten och synas ordentligt bland läsarna. Alla är digitala i dag och läser nyheterna på webben. Men det finns fortfarande många som vill att vi fryser dygnet och sovrar bland nyheterna. Det är för dem vi gör papperstidningen. I båda fallen går det att utveckla nyhetsarbetet, säger han.

Ringman började sin karriär just på Kvällsposten och efterträder Katrin Säfström som lämnar i slutet av april för att bli kanalchef på P4 Sörmland.

Om du vill följa Sydsveriges största nyhetssajt hittar du appen här för iPhone och här för Android. Kanske vill du rentav jobba med oss? 

Välkommen att skicka din ansökan via mejladresserna jobb@kvp.se eller cem@kvp.se.

 

LÄS MER: Kvällspostens granskande journalistik på samma plats  

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!