Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvällspostens läsare njöt i Skånes Djurpark

Det blev som traditionen bjuder – fint väder när det var Kvällspostens dag i Skånes Djurpark. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Denice Larsson, 30, saneringstekniker, Höör med döttrarna Felicia larsson, 10 och Emilia Larsson, 7 njöt av det fina vädret med Kvällsposten. Vad tycker ni om dagen och vilket är ert favorit djur i parken? - Det är roligt att vara här, säger mamma Danice. - Vargen är mitt favoritdjur säger Felicia. – Getterna är mina ,säger Emilia. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Pappaledige Mikael Ingerheim, 39, och Madelene Ingerheim, 30, från Genarp kom med barn Anton, 4, Saga, 3 och Hugo 1. Vad tycker ni om dagen och vilket är ert favorit djur i parken? - Det är kul att kunna följa matningen av djuren säger Madelene. Saga var förtjust i lammen medan Anton var mest intresserad av fåret Shaun och traktorer. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Kvällspostens chefredaktör Katrin Säfström tog emot tidningens gäster och vinnarna av biljetter till Kvällspostens dag på Skånes Djurpark. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Kvällspostens gäster fick också en lunch som bestod av en grillbuffé. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
Förutom fåret Shaun har Skånes djurpark en mullvad som maskot. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÄLLSPOSTEN
1 / 7

Vinnarna av biljetter till Kvällspostens dag på Skånes Djurpark hade tur – som vanligt.

– Det blev fint väder, vilket brukar vara en tradition när vi har den här dagen. Alla verkade nöjda och glada, säger Katrin Säfström, Kvällspostens chefredaktör.

Hon tog emot gästerna strax före kl 10 på lördagen tillsammans med bland andra annonschefen Paul Persson som var på plats med tidningens annonssäljare. Gästerna möttes av Kvällsposten och fick gå på röda mattan där de fick sina biljetter.

– Alla verkade vara glada och positiva över möjligheten att tillsammans med oss på Kvällsposten besöka Skånes Djurpark. Vi bjöd också läsarna på lunch, säger Katrin Säfström.

Bjöds på grillbuffé

Lunchen bestod av en grillbuffé med bland annat hamburgare, kyckling, korv och grönsaker.

Sedan många år arrangeras den här dagen av Kvällsposten. Läsare kan vinna biljetter genom en tävling. Det är också en möjlighet för dem att som i dag träffa och prata med tidningens chefredaktör och annonsavdelningen.

– Det är alltid spännande och trevligt att träffa och prata med våra läsare och få veta vad de tycker om tidningen. Jag fick bland annat fick önskemål om mer lokalt material och gärna mer lokalt nöjesmaterial. Det är något vi behöver titta på, säger Katrin Säfström.

Vargen en favorit

Bland gästerna fanns barnfamiljer bland annat Denice Larsson, 30, saneringstekniker från Höör med döttrarna Felicia Larsson, 10 och Emilia Larsson, 7.

– Vargen är mitt favoritdjur säger Felicia 

Besökarna kunde gå runt och på nära håll följa hur djurskötarna utfodrade djuren.

– Kul att kunna följa matningen av djuren, säger Madelene Ingerheim, 30, som kom med pappaledige maken Mikael och barnen Anton, 4, Saga, 3 och Hugo, 1.

Extra populär var fåret Shaun, känd från film och tv, som fått en egen temadel i djurparken.

Öppnade 1952

Det råder ingen brist på djur att studera och umgås med. I Skånes Djurpark finns bland annat vargar, brunbjörn, myskoxe, och en alldeles egen bondgård för barnen, samt en naturlekplats. Det är världens största djurpark med nordiska djur.

Skånes Djurpark öppnade redan 1952 och ägdes då av en stiftelse med landshövdingen som ordförande. Djurparken var tidigare under flera år hotad av ekonomiska problem.

Sedan januari 2015 drivs Skånes Djurpark av norska Lund Gruppen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!